Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jonas Lindstedt
Bild: Jonas Lindstedt

Skolinspektionen granskar nu Hällebergsskolan

Efter GP:s granskning av Hällebergsskolan i Ljungskile har Skolinspektionen inlett en undersökning av skolan.
– Vi har startat en riktad tillsyn med anledning av de uppgifter som cirkulerat i media, säger Hans Larson, enhetschef på Skolinspektionen.

Under onsdagen och torsdagen har medarbetare på Skolinspektionen befunnit sig på den kristna friskolan Hällebergsskolan, något P4 Väst var först med att rapportera om. Detta för att granska verksamheten efter GP:s artikelserie om skolan.

Hans Larson är enhetschef på Skolinspektionen, och enligt honom är det viktigt att följa upp de uppgifter som framkommit.

– Det har varit så mycket oro och diskussioner, så vi borde helt enkelt se om det går att få fram något. Vi har startat en riktad tillsyn med anledning av de uppgifter som cirkulerat i media, säger Hans Larson.

Har det framkommit något avvikande under granskningen av skolan?

– Nej, och hade det gjort det hade vi inte sagt något heller. Vi tar med oss alla uppgifter hem till kontoret och ger inga förhandsbesked.

"Bra att de har gjort"

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Cecilia Sandberg (S) har tidigare efterlyst en undersökning av skolan. Kommunen skickade då ett brev till Skolinspektionen där de krävde en granskning. I brevet framgick det att bakgrunden var uppgifterna som framkommit i media.

– Det är väldigt ovanligt att en kommun skickar ett brev och ber om en granskning som kommunen själva inte driver. Vi gjorde det av omtanke om skolan. De måste titta på de här uppgifterna som ett sätt för skolan att kunna jobba vidare. All granskning är av godo då det kan utveckla verksamheten, säger Cecilia Sandberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här!