Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Många av reportrarna på Göteborgs-Postens redaktion rapporterar om coronapandemin. Bild: Robin Aron
Många av reportrarna på Göteborgs-Postens redaktion rapporterar om coronapandemin. Bild: Robin Aron

GP ger dig allt du behöver veta om pandemin

Den andra vågen av coronapandemin är här. GP fortsätter att satsa för att bevaka smittans påverkan med allt från globala effekter, vetenskapliga nyheter till vad som sker på den lokala förskolan. Med vår nya tjänst Coronakollen kan läsarna lätt följa utvecklingen av sjukdomsläget i Västra Götaland.
– Som Västsveriges största nyhetsförmedlare har vi ett ansvar mot våra läsare och det är ett ansvar som vi tar på största allvar, säger Johan Sköld, redaktionschef på Göteborgs-Posten.

Covid-19 fortsätter att prägla tillvaron, både i Sverige och i världen. GP har därför fortsatt med en dedikerad Coronagrupp, något som vi instiftade i våras. Reportrarna i gruppen arbetar helt fokuserat på att bevaka pandemin och rapportera de senaste händelserna kopplade till sjukdomen.

Så länge coronapandemin fortsätter att prägla människors vardag, kommer GP att arbeta för att ge sina läsare en så heltäckande bild som bara möjligt.

– Den andra vågen visar att detta inte är över. Stigande beläggning på sjukhusen och lokala restriktioner visar att behovet av fakta och information är större än på länge. Dessutom finns det så många mänskliga öden som inte får glömmas bort, säger Peter Korpi, redaktör för GP:s coronagrupp.

Förutom GP:s coronagrupp rapporterar givetvis även övriga avdelningar på GP:s nyhetsredaktion om coronaviruset - men genom att ha reportrar som bara arbetar med covid-19 har GP skapat en organisation som säkrar att vi kan rapportera de mest relevanta nyheterna om vad som sker kopplat till pandemin.

Peter Korpi är redaktör för Göteborgs-Postens coronagrupp. Bild: Robin Aron
Peter Korpi är redaktör för Göteborgs-Postens coronagrupp. Bild: Robin Aron

– Covid-19 påverkar allt. Ekonomi, politik, vård, skola och så vidare: Hur går det med vaccinet? Vad händer med småföretagen? Genom att avdela speciella reportrar till att bevaka pandemin kan vi ge läsarna kontinuitet och snabbt hitta rätt berättelser och händelser att fokusera på, säger han.

Så tar du del av GP:s coronabevakning

• För att se till att du som läsare får bästa möjliga bevakningen, se till att ha den senaste versionen av GP:s app till din Iphone eller Android-telefon och slå på notiser.

• Följ taggen coronaviruset, för att vara säkert på att inte missa viktiga nyheter om viruset och pandemin.

• Om du följer taggen Coronakollen kan du på vardagarna få en daglig uppdatering av de senaste siffrorna kring smittan från Västra Götalandsregionen.

• Stora nyhetshändelser och viktiga presskonferenser följer du live i GPTV.

Tipsa oss! Vad vill du att vi ska skriva om på coronatemat? Skicka tips och idéer till [email protected], kanske blir det just ditt tips som blir nästa artikel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.