Zara Home satsar på Göteborg och öppnar sin fjärde butik i landet.
Zara Home satsar på Göteborg och öppnar sin fjärde butik i landet.

Zara Home öppnar i Göteborg

Intresset för hem och inredning växer, och nu satsar både Zara Home och H&M Home på Göteborg.

ANNONS

För den som är intresserad av heminredning och som gillar att göra om hemma ser framtiden i Göteborg ljus ut. Den spanska kedjan Zara Home öppnar sin första butik i Göteborg senare i höst, exakt öppningsdatum är inte satt än, det är den fjärde butiken i Sverige.

Zara Home kommer att öppna i Kompassen som ägs av fastighetsbolaget Vasakronan. Butiken kommer att vara på cirka 700 kvadratmeter fördelade på två våningsplan. Kedjan har cirka 500 butiker runt om i världen och säljer sängkläder, porslin, kläder, möbler och "lukta gott-produkter" bland annat. Göteborgsbutiken kommer att sälja alla Zara Homes kollektioner.

Kompassen har renoverats under en längre tid som en del i Vasakronans satsning på handeln i innerstan.

ANNONS

Hur länge har ni jobbat på att få hit Zara Home till Göteborg?

– Vi har letat hyresgäster till Kompassen sedan vi drog igång projektet 2013, det tar tid att få hit internationella märken, säger Kristina Pettersson Post, regionchef på Vasakronan.

Vi har fått hit flera stora märken sista året, varför tror du att de väljer Göteborg för sina butiker?

– De ser Göteborg som en bra handelsplats, de etablerar sig på de gatustråk där de ser att det finns mycket folk. De tänker, var är bästa platsen för dom.

Tar det tid att hitta lokaler åt dem?

– En del letar länge, alla önskemål de har måste uppfyllas. Det är först när alla kriterier är uppfyllda som de väljer att etablera sitt varumärke.

Finns det en marknad för fler butiker i stan?

– Ja absolut, befolkningen växer och storstadsturismen ökar och turister handlar mer än tidigare.

Även H&M satsar på Göteborg, deras heminredningskoncept H&M Home öppnar i Femman under våren 2017. Butiken renoveras under 2016-2017, och det är första butiken som erbjuder inredningsprodukter i Göteborg. I samma butik kommer det även att finnas H&M Beauty, Herr, Barn och Dam.

ANNONS