Valtemperaturen stiger inför GP:s valdebatt i Nordstan

Nedräkningen har börjat. Med bara dagar kvar till valet arrangerar GP en debatt med politikerna som beslutar om göteborgarnas framtid. Se och hör den på plats i Nordstan – eller live på gp.se.

ANNONS

GP:s valdebatt

När: Onsdag 7 september.

Var: Torget i Nordstan, Göteborg.

Tid: Debatten börjar klockan 18 och avslutas 19.30.

Följ på plats (fritt inträde) eller se debatten live på GP.se.

För fyra månader sedan höll GP en valdebatt i Stadsbiblioteket i Göteborg – en publiksuccé där göteborgarna fick knô sig in för att höra kommunpolitikerna intensivt diskutera stadens framtid i olika frågor.

Sedan dess har valtemperaturen höjts rejält och med bara dagar kvar till det avgörande valet är frågorna som göteborgarna vill ha svar på brännande heta.

LÄS MER:Politikerna möttes i GP:s valdebatt

Följ på plats – eller live

Den 7 september är det dags igen – men nu hålls debatten i Nordstan i Göteborg för att ännu fler ska kunna ta del av politikernas budskap. Har man inte möjlighet att närvara går det utmärkt att följa diskussionerna live på gp.se.

Tio politiker som representerar partierna i kommunfullmäktige ställs till svars och debatterar skola, trygghet, klimat, äldreomsorg och integration, laddade ämnen där väljarna vill ha partiernas besked före valet.

ANNONS

– Skola och äldreomsorg är frågor som ligger nära väljarna, men som fått liten plats i valrörelsen. Där hoppas jag att vi kan bidra. Samma sak med klimatfrågan, som nästan inte fått något utrymme alls – trots larmen från FN:s klimatkommission, säger Arne Larsson, politikreporter på GP som modererar debatten tillsammans med Kristina Petersen, programledare på GP.

”Synar de utspel som görs”

GP satsar stort på bevakningen av valrörelsen och valet.

– För Göteborgs-Posten är det viktigt att ge läsarna så mycket information det bara går, lokalt och på riksplanet. Därför finns vi på plats med våra politikreportrar både i Göteborg och Stockholm. Vi träffar samtliga partiledare veckorna före valet, vi synar de utspel som görs och vi har full koll på valrörelsen. På valkvällen sänder vi en matig valvaka där man tillsammans med inbjudna gäster kan följa valet, lokalt, regionalt och på riksplan, säger Louise Sandborg, tf redaktionschef.

Louise Sandborg betonar den lokala debatten som särskilt angelägen.

– Precis som i riksdagsvalet så står det och väger i Göteborg och det är svårt att förutspå vem eller vilka som kommer att styra staden kommande mandatperiod. Det är oerhört viktigt för demokratin att låta väljarna själva få höra de ledande politikerna debattera hur Göteborg ska styras i framtiden, vad man har för visioner och mål med sin politik, säger hon.

ANNONS

Ser fram mot debatten

Den politiska och mediala intensiteten kommer att vässas ytterligare fram till valet. GP:s Arne Larsson är laddad och ser fram mot debatten i Nordstan med spänning.

– Verkligen. Vi vågar nästan lova att det blir en informativ och intensiv debatt – och hoppas att det kommer mycket folk, säger han.

De medverkar i GP:s valdebatt

Politiker:

Elisabet Lann (KD)

Emmyly Bönfors (C)

Karin Pleijel (MP)

Daniel Bernmar (V)

Axel Josefson (M)

Teysir Subhi (Fi)

Axel Darvik (L)

Jörgen Fogelklou (SD)

Jonas Attenius (S)

Martin Wannholt (D)

Moderatorer:

Kristina Petersen och Arne Larsson, GP

Missa inte det senaste om valet 2022

Nu kan du få alla politiknyheter, reportage och analyser som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Val 2022. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS