Två kvinnor överfallna och rånade av gäng

Två kvinnor blev tidigt under lördagsmorgonen överfallna och rånade av fyra män i centrala Göteborg. En av kvinnorna skadades och fick föras till sjukhus. Efter att ha spårat en av de stulna telefonerna lyckades polisen lyckades gripa en av de misstänkta gärningsmännen.

ANNONS

Det var vid 05.30 under lördagsmorgonen som polis och ambulans larmades efter att två kvinnor blivit överfallna och rånade på Wadmansgatan i centrala Göteborg.

– Det var två kvinnor som blev överfallna av fyra stycken män, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

I samband med rånet ska kvinnorna ha blivit kastade till marken. En av dem började blöda och fick föras till sjukhus.

– Hon hade något blodvite i huvudet, men det oklart hur det uppkom, säger Joakim Hansson.

Gärningsmännen ska bland annat ha stulit kvinnornas mobiltelefoner och väskor innan de försvann från platsen.

ANNONS

Greps via spårad telefon

Genom funktionen Hitta min iPhone spåras sedan en av de stulna telefonerna till Nordstan. Något senare lyckas man gripa en av de misstänkta gärningsmännen i närheten.

– Med hjälp av en ordningsvakt så lyckades vi gripa en av männen på centralstationen, han hade målsägandes mobiltelefon på sig.

Mannen misstänks nu för rån.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS