Tre personer rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered under torsdagsmorgonen. Två utomstående personer ska ha slagit sönder ett fönster med vad polisen tror var en yxa.
Tre personer rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered under torsdagsmorgonen. Två utomstående personer ska ha slagit sönder ett fönster med vad polisen tror var en yxa. Bild: Stefan Berg

Tre män har rymt från Migrationsverkets förvar

Tre yngre män rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered under torsdagsmorgonen. Två utomstående personer ska ha slagit sönder ett fönster med något som ser ut som någon form av yxa. Polisen inledde en stor sökinsats efter personerna men har inte hittat dem än.

ANNONS

Det var vid 05.20 på torsdagsmorgonen som personal på Migrationsverkets förvar i Kållered larmade polisen om fritagningsförsöket.

Enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, har två utomstående personer slagit sönder ett fönster med något som sett ut att vara någon form yxa och tagit ut en person.

– I samband med det förde personalen de boende till en innergård och då lyckades två ytterligare personer rymma, de ska ha smitit över något staket, säger Johan Josarp.

Det är oklart hur personerna sedan har lämnat platsen.

Enligt Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst, är de tre personerna som har rymt tre yngre män.

ANNONS

– Ingen i personalen har skadats fysiskt. Vi fokuserar på att prata med personalen just nu för att få en bild av vad som har hänt, säger Per Ek, presschef vid Migrationsverket.

Stor sökinsats inleddes

Polisen larmades till platsen och inledde en stor sökinsats. De har sökt med spårhund i närområdet och sökt efter personerna med polisbilar. Ingen av personerna har hittats än och polisen har lämnat platsen.

Enligt polisen Johan Josarp hade polisen fått ett tips om att ett fritagningsförsök planerades.

– Det har kommit något tips om att det ska ske fritagningsförsök och man har satt in åtgärder, men verkar inte ha varit tillräckliga, säger Johan Josarp.

Enligt honom är personerna som slog sönder fönstret är misstänkta för skadegörelse och de tre som har rymt kommer att efterlysas. Varför de satt i förvaret är ännu okänt.

– Vi går igenom händelsen nu och tittar på hur det här kunde hända, och om det kommer att påverka våra rutiner och arbetssätt i framtiden. Säkerheten är viktig för oss, säger Per Ek.

Vid 12.30-tiden på eftermiddagen uppgav polisen att man fortfarande inte har hittat personerna.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS