Tre gripna efter att barn rånade barn i Rannebergen

Under eftermiddagen fick polisen larm om att två personer blivit rånade av fyra andra. En av rånare hade något som liknade en pistol. Samtliga inblandade är barn. Två av de gripna är under 15 år.

ANNONS

De två personerna ska ha blivit rånade i Rannebergen av fyra andra personer under onsdagseftermiddagen. Ett av offren ska ha blivit slaget i samband med rånet. Larmet kom 12.46.

– De är fyra personer som setts råna två andra. Vi åker fram till platsen och kan konstatera att en av målsägarna har blivit slagen i samband med rånet. Men vi har inga uppgifter om något ambulansbehov, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Rånbytet blev bland annat en keps och en elsparkcykel.

När polisen kommer till platsen kan tre personer gripas i närheten av platsen, ungefär en timme efter att larmet kom.

ANNONS

– Vi kan sedermera gripa tre personer i anslutning till platsen.

Polisen genomför också husrannsakan i ett antal bostäder.

– Då hittar vi den här kepsen och en soft air gun, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Samtliga misstänkte är under 18 år. Två av dem är under 15 år. Enligt Fredrik Svedemyrs uppgifter var även offren i ungefär samma ålder.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS