Tjock dimma drog in över Göteborg

Under tisdagsmorgonen ligger dimman tjock över Göteborg – men redan framåt lunch väntas solen kika fram igen.
– Vi kommer ha temperaturer uppåt tio plusgrader under dagen, säger Max Schildt, meteorolog på SMHI.

ANNONS

Dimma, sol och vårkänslor. I veckan ligger ett högtryck över Göteborg som bland annat medför stillastående luft och dimma – men också sol och milda temperaturer.

– Om temperaturen sjunker tillräckligt mycket och luften är fuktig bildas dis eller dimma. Det finns alltid vattenånga i luften, men nu har temperaturen nått sin daggpunkt. Det är vanligt att det händer i högtryckslägen, säger Max Schildt, meteorolog på SMHI.

”En mer nordlig strömning”

Framåt eftermiddagen kommer både solen och värmen göra comeback.

– Den kan dröja sig kvar en stund, men fram på dagen kommer dimman och diset lätta. Vi kommer ha temperaturer uppåt tio plusgrader, säger Max Schildt.

ANNONS

Men på onsdagsmorgonen väntas Göteborg omslutas av dimma ännu en gång, när temperaturerna återigen sjunker under natten.

Under resten av veckan håller det varma vädret i sig och prognosen visar sol, sol och åter sol.

– Först i helgen får vi kallare väder. Det ser ut som att vi får en mer nordlig strömning över Sverige och då kommer kallare luft ner över landet, då får vi mellan tre till fyra grader under dagarna.

LÄS MER:Göteborgs väderrekord sedan 2010

LÄS MER:Starkt bokningstryck på Stena Line inför våren och sommaren

LÄS MER:Pollensäsongen 2023 är här

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS