Tesla i krock med segelbåt – två bilar fastklämda

En man i 20-årsåldern är misstänkt för att ha kört en Tesla in i en segelbåt under natten mot påskafton. I samband med krocken välte den omkring 13 meter långa båten över dels Teslan, dels över en annan bil. Polisen söker nu efter föraren som de har en identitet på.
– Han har dock ännu inte velat ge sig till känna, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS

Larmet om den udda olyckan vid Hinsholmen i västra Göteborg ringdes in klockan 23.41 på fredagskvällen. När räddningstjänst och ambulans kom fram till platsen kunde de konstatera att en stor segelbåt låg vält över två bilar, en i aktern och en i fören.

Hur olyckan gick till var under natten fortfarande något oklart. Till en början förstod polisen det som att två bilar först hade krockat med varandra och att segelbåten därefter välte över dem.

– Men så är det inte. Utan det är en singelolycka där en av bilarna först har kört in i en segelbåt som i sin tur sedan har vält över bilen som vållade händelsen men också över en bil som stod parkerad där, sade Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till GP under fredagskvällen.

ANNONS

Ett par timmar efter trafikolyckan säger sig polisen vara säker på vem det är som har kört in Teslan i segelbåten, men den misstänkte unge mannen har ännu inte varit i kontakt med polisen, enligt Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

– Vi vet vem det är. Han har dock ännu inte velat ge sig till känna, säger han.

Enligt uppgifter till polisen ska den unge mannen tappat kontrollen över elbilen och sladdat in i den andra bilen på platsen vilket sedan ska ha lett till att segelbåten fallit ned över fordonen. En olycklig ”dominoeffekt”, enligt Christer Fuxborg.

– Det rör sig inte om någon grov brottsling, utan en situation som gått överstyr där olyckan har varit framme och han har maximal otur. Med det sagt är det hela allvarligt, någon hade kunnat stryka med för det rör sig om en båt på ungefär tio ton, säger Christer Fuxborg.

Medpassagerare avförd i ambulans

Enligt polisen ska den misstänkte inte varit ensam i bilen, utöver föraren fanns även två andra personer.

En av dem togs till sjukhus sedan personen fått glassplitter i ögonen när båtens roder gick igenom framrutan på Teslan.

– Som tur är har ingen blivit allvarligt skadad, enbart saker som går att återställa, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Initialt misstänktes den unge mannen för rattfylleri och olovligt avvikande från trafikolycksplatsen. Men eftersom polisen inte har kommit i kontakt med mannen har misstankarna om rattfylleri avskrivits.

– Eftersom han har smitit från platsen och vi inte får tag på honom är det svårt att påvisa att han skulle ha varit berusad under händelsen, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

– Det här är allvarligt, i straffskalan finns böter eller fängelse upp till sex månader. Om brottet bedöms som grovt kan det ge upp till ett års fängelse.

Mannen kommer efter helgen att kallas till förhör och misstänks i nuläget för grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka.

När GP var på plats i hamnområdet under natten mot lördagen pågick insatsen fortfarande. Polisen kontrollerade ett par privata bilar som körde i området och räddningstjänsten försökte att komma i kontakt med båtägaren.

Enligt räddningstjänstens personal behöver båten lyftas med en kran.

– En 42 fots segelbåt är inte helt lätt att få upp, förklarade vakthavande befäl Morten Gunneng.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS