Bild: Googlemaps och TT
Bild: Googlemaps och TT

Svenska Mässan överklagar samlingsplatsen för NMR:s demonstration

Svenska Mässan har i dag överklagat Polismyndighetens beslut till förvaltningsrätten. Överklagandet gäller att Nordiska Motståndsrörelsens demonstration lördagen den 30 september 2017 kommer avgå från mässan.

ANNONS

Polismyndigheten i region Väst har gett nazistiska NMR tillstånd att demonstrera i Göteborg på lördag den 30 september. Marschen avgår från Svenska Mässan, där Bokmässan 2017 kommer pågå samtidigt, och avslutas på Gustaf Adolfstorg.

LÄS OCKSÅ:Polisen till nazisterna: Undvik taktfast marsch och symboler

– Samlingsplatsen utanför mässan är direkt olämplig. Vi tar emot 30000 besök på lördagen och tillgängligheten i området är ytterst betydelsefull för Bokmässans besökare, säger Maria Källsson, ansvarig för Bokmässan, i ett pressmeddelande.

Svenska Mässans VD och koncernchef Carin Kindbom poängterar att man inte vänder sig mot den grundlagsskyddade rätten att demonstrera.

– Vårt överklagande berör inte genomförandet av sammankomsten, utan endast samlingsplatsen, säger Carin Kindbom, och framhåller att Svenska Mässan har en fortsatt dialog med polisen inför Bokmässan.

ANNONS

Sedan tidigare har hela demonstrationen överklagats av Judiska centralrådet. Parallellt har NMR (Nordiska motståndsrörelsen) själva överklagat beslutet om rutt och tidpunkt för demonstrationen.

ANNONS