Slottsskogen vill ha hjälp med att ge namn åt älgkalvarna

I slutet av april föddes två nya älgkalvar i Slottsskogen. Men de har ännu inte fått några namn. Nu ber parken om allmänhetens hjälp med att döpa nytillskotten, rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS

I Slottsskogen bor för tillfället tre vuxna älgar: Älsa, Henrietta och Moses. I slutet av förra månaden blev skaran större när de två sistnämnda fick tillökning i form av två kalvar.

– Den första tiden fokuserar vi på att de ska äta och må bra, sen ska de få några fina namn, har Anna Schönström, djuransvarig i parken, tidigare sagt till GP.

Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogens djurpark.
Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogens djurpark. Bild: Lo Birgersson

Men vilka fina namn det blir är ännu inte bestämt. Nu vill parken ha hjälp från allmänheten med att döpa älgsyskonen.

Parken kommer att be om namnförslag i sina sociala medier, berättar Anna Schönström för P4 Göteborg:

– Då kan det vara bra att veta att det är en tjej och en kille, säger hon till radion.

ANNONS

Älgkalvarna flyttar innan de fyller ett

Vanligtvis flyttar älgkalvarna till andra djurparker innan sin första födelsedag. Så är planen även denna gång.

– De här är redan bokade om allt går som det ska. Det är inga problem att bli av med kalvarna, har Anna Schönström tidigare sagt till GP.

Hon uppgav då också att det går att se Henrietta och kalvarna i parken redan nu, men det gäller att ha lite tur.

– Ja det kan man när mamma bestämmer det – ibland visar hon upp dem, ibland inte. Det är helt på hennes villkor. Vill hon ligga ifred gör hon det. Den här älgen gillar att ligga inne i stallet, men ibland kommer hon ut med sina kalvar.

LÄS MER:På safari hos älgen – Sveriges starkaste symbol

LÄS MER:17 saker turister kan göra i Göteborg

LÄS MER:Nya älgkalvar födda i Slottsskogen

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS