Skottskadad man vårdas på sjukhus

Mannen i 35-årsåldern träffades av skott i samband med en skjutning i Hisings Backa. Därefter försvann han från platsen – innan han dök upp på sjukhus en stund senare. På söndagen vårdades han fortfarande för sina skador.
– Man var orolig att själv bli träffad, säger ett vittne på plats.

ANNONS

Det var strax innan klockan 15 på lördagen som polisen larmades om en skottlossning i ett bostadsområde vid Backavallen i Hisings Backa.

– Det var flera inringare som uppgav att de hört skott och sett en man bli skjuten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i Väst.

Polisen larmades till platsen, men när de kom dit var den skottskadade mannen inte kvar.

– När polisen anlände hade den skadade mannen blivit upphämtad av en bil och körts från platsen, säger Göransson.

Hörde skott

Sahlgrenska Universitetssjukhuset berättade senare att den skottskadade mannen inkom till dem strax efter skottlossningen. Hans skador bedömdes inte vara livshotande.

ANNONS

På söndagen meddelade polisen att mannen fortfarande vårdas på sjukhus.

– Skadeläget är stabilt, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Mannen, som är i 35-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare.

Det är i nuläget oklart varför han skjutits.

Ingen gripen

Brottet rubriceras som mordförsök.

– Vi har ingen gripen eller misstänkt, säger Göransson.

Arbetet på brottsplatsen hade på söndagen avslutats. Avspärrningarna har hävts. Nu fortsätter utredningen på annat sätt:

– Vi får vänta in den kriminaltekniska undersökningen. Vi kommer även att hålla förhör och gå igenom den information få fått in, säger Anna Göransson.

Blodspår på marken

När GP kom till brottsplatsen strax efter skjutningen var det lugnt. Få personer rörde sig i där.

Två områden hade spärrats av; ett mindre runt en bostad intill den stora parkeringsplatsen vid Backavallen och ett större i det bostadsområde med flerfamiljshus en bit sydost om Backavallen.

På en gångväg innanför den större avspärrningen syntes blodspår på marken. Ett flertal polisbilar fanns på plats och en hundpatrull scannade av ett område samtidigt som en polishelikopter hovrade i luften.

Flera barn som bor i området kom fram till en av poliserna vid den mindre avspärrningen och berättade vad de upplevt. En av dem berättade att han hörde skott och att han blev jätterädd. Därefter gav han polisen en kram.

ANNONS

Ett vittne på plats beskriver att det hördes fyra skott i bostadsområdet.

– Det är inte första gången något sånt här händer här, man var orolig att själv bli träffad och både barn och vuxna sprang när de hörde skotten, säger vittnet.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS