Skottlossning i Angered i morse

Under lördagsnatten sköts 14 skott rakt in i ett bostadshus i Lövgärdet. Vid adressen uppehåller sig en person som enligt uppgifter till GT ska ha legat konflikt med mannen som mördades på Frölunda Torg. – Det är troligt att skotten i Angered är en hämndaktion, säger en person med insyn i utredningen till tidningen.

ANNONS
|

Vid fyratiden i natt larmades polisenav fleraboenden vid en innergård i Lövgärdet i Angered om attdethörts flera smällar i bostadsområdet.

- Det var många som hörde av sig efter att ha hört skotten varpå polis åkte till platsen. De flesta vittnesuppgifterna kom från bostadsområdet, sägerHans Lippens, presstalesman på Polisen i Västra Götaland.

Misstänkt hämndaktion

Enligt uppgifter till tidningen GT ska en person som uppehåller sig vid adressen ha legat i konflikt med gängmedlemmen som mördades på Frölunda torg.

– Personerna har varit i luven på varandra flera gånger. Det är troligt att skotten i Angered är en hämndaktion, säger en person med insyn i utredningen till tidningen.

ANNONS

Enligt vittnen som Aftonbladet har pratat med ska fyra personer ha setts lämna området på vad som såg ut att vara EU-mopeder efter skottlossningen.

I området där det sköts i Lövgärdet under natten mot söndagen bor personer med koppling till grov kriminalitet, enligt polisen.

Flera personer i Angered som GP pratat med under söndagen uppger att det inte råder någon hemlighet om vad som kan ligga bakom nattens skottlossning.

– I det här kretsarna vet folk vad det handlar om. Så är det bara, säger en person.

LÄS OCKSÅ: Frölunda drabbas hårt avskottlossningar

14 skott

På plats vid den beskjutna bostaden i Lövgärdetupptäcktessammanlagt minst tiokulhål. Totalt misstänker polisen att minst 14 skott avlossats i attacken.

- Vi fann kulhål dels mot ett cykelrum och dels mot en port i ett bostadshus, säger Hans Lippens.

GP:s reporter på plats rapporterar om vad som ser ut att vara sex kulhål i dörren till ett cykelrum. Två meter bredvid är det fyra kulhål i glasdörren till en portuppgång.

Tre tomhylsor hittades även på platsen som nu är avspärrad medan tekniker undersöker platsen. Polis är fortfarande på plats.Än så länge verkar ingen personha skadats, och ingen har heller gett sig tillkänna om att ha blivit skadad.

ANNONS

- Vi har kollat med samtliga sjukhus och med SOS som inte har kunnat ge någon ytterligare information, säger Hans Lippens.

Granne: Jag blev så chockad att jag inte kunde ringa polisen

Anita Lydeen, 67, bor på gården där skjutningen ägde rum. Hon berättar att hon låg i sängen, och då hon hörde flera smällar.

- Det var säkert sju åtta smällar, det lät jättehögt och som automatvapen.Jag ringde polisen på en gång. Det här är jättejobbigt, jag blev nästan så chockad att jag inte kunde ringa polisen, säger hon.

Hon oroar sig även för sitt barnbarn som också bor i området och vistas ute mycket.

- Hon är ju ute mycket och man är rädd att något jag ska hända henne av misstag, säger Anita.

Hon berättar att det inte skjutits på gården men att det skjutits på parkeringen i området två gånger tidigare.

Polisen har fortfarande ingen misstänkt eller gripen för dådet. Man utreder nu att skottlossningen kan ha samband med mordet på en känd gängmedlem i 35-årsåldern som blev skjuten med flera skott på Frölunda torg i fredags.

– I nuläget ser vi det här som en enskild händelse. Den tekniska undersökningen är inte klar och vi har inga misstänkta eller gripna. Men sjävklart så tillförs det här till spaningsledningen för den utredningen och spaningsledningen får sedan själva analysera och utvärdera om den här skottlossningen ska avföras eller tillföras från den utredningen, säger Hans Lippens.

ANNONS

Den 12 februari i år kastades det också vad som senare visade sig vara engranat mot en balkong bara ett stenkast från där det sköts i natt i Lövgärdet.

– Det var hemskt. Hela balkongen blev demolerad, säger vittnet till lördagsnattens skottlossningAnita Lydeen som minns även granatattacken i området.

Vet du mer? Är du på plats?

Kontakta GP:Via mejl:webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS