Politikerna drabbar samman i GP:s valdebatt

Med drygt fyra månader kvar till valet möts politikerna i Göteborg i en valdebatt på Stadsbiblioteket. Följ den på plats – eller live på GP.se.

ANNONS

GP:s valdebatt

När? Tisdag 3 maj, klockan 18-19.30.

Var? Stadsbiblioteket i Göteborg, Trappscenen.

Följ debatten på plats (fritt inträde) eller se den live på GP.se.

Valrörelsen är igång! Den 11 september går Sverige till urnorna för att rösta om vem som ska styra de kommande fyra åren. Därför anordnar GP nu en valdebatt på Stadsbiblioteket där ledande politiker från samtliga tio partier i kommunfullmäktige deltar.

Modererar debatten gör GP:s programledare Kristina Petersen och politikreporter Arne Larsson. Medverkar gör även statsvetaren Jonas Hinnfors som kommer att analysera debatten.

– Det ska bli spännande, intressant och inte minst kul att kicka igång valrörelsen i Göteborg. Jag ser fram emot en angelägen debatt där göteborgarna får möjlighet att verkligen syna de olika alternativen i höstens val, säger Louise Sandborg, tf redaktionschef på Göteborgs-Posten.

ANNONS
GP:s valexpert, statsvetaren Jonas Hinnfors, kommer att vara med och analysera debatten.
GP:s valexpert, statsvetaren Jonas Hinnfors, kommer att vara med och analysera debatten. Bild: Måns Langhjelm

Flera heta politiska frågor kommer att diskuteras, bland annat den om välfärden och att flera verksamheter fått spara samtidigt som Göteborgs stad 2021 gjorde ett överskott på 5,4 miljarder. Ett annat ämne som kommer att dyka upp är ombildningen av kommunala hyresrätter till bostadsrätter.

– Vi har valt ämnen som är aktuella och som politikerna själva signalerat kommer blir centrala i valrörelsen. Det är också ämnen som vi har märkt engagerar läsarna, säger Arne Larsson.

LÄS MER:Frågan om ombildningar orsakar ny politisk strid i Göteborg

Utöver det kommer politikerna även frågas ut om hur integrationen fungerar i Göteborg och hur styret kommer att se ut efter valet. Kommer läget att vara lika splittrat som nu eller kommer partierna att hitta nya samarbeten? Där kommer en rykande färsk Sifoundersökning om opinionsläget visa hur stort stöd partierna har bland göteborgarna.

Under debatten kommer även publiken ha möjlighet att ställa frågor till politikerna.

LÄS MER:Här är GP:s redaktion som granskar politiken inför valet

Medverkande

Elisabet Lann (KD)

Emmyly Bönfors (C)

Karin Pleijel (MP)

Daniel Bernmar (V)

Axel Josefson (M)

Teysir Subhi (Fi)

Axel Darvik (L)

Jörgen Fogelklou (SD)

Jonas Attenius (S)

Martin Wannholt (D)

Moderatorer:

Kristina Petersen och Arne Larsson

Expert:

Jonas Hinnfors

Missa inte det senaste om valet 2022

Nu kan du få alla politiknyheter, reportage och analyser som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Val 2022. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS