Ailema Aguilera-Ramirez hade en härlig dag i Slottsskogen.
Ailema Aguilera-Ramirez hade en härlig dag i Slottsskogen.

Picknick i Azaleadalen

ANNONS
|

Fullt av folk överallt. I Azaleadalen picknick i det större formatet. Engångsgrillarna gick varma och människor njöt av varandra och den plötsliga värmen. På stora planen framför Björngårdsvillan lika mycket vårfirare som väntade på körsång och valborgsmässoeld.

Tidig Valborgsmässoafton var lugn för polisen i Slottsskogen. Om det var vädret, stämningen eller den tydliga polisnärvaron som bidrog är oklart. Vid åttatiden hade polisen bara gjort något enda beslag av sprit, mer var det inte. Framför de prydligt uppställda bajamajorna ringlade sig lika prydliga köer av behövande redan tidigt på aftonen.

Men buslivet, om det nu blir något, brukar inte ta fart förrän betydligt senare och också detta har polisen beredskap för.

ANNONS

Men barnfamiljerna började i likhet med familjen Aguilera- Ramirez troppa av framåt åtta- halv nio.

- Nu räcker det. Vi har haft en lång härlig dag och varit i lekparken och haft picknick. Nu måste vi hem och få litet mat i oss, sade Mauro Aguliera -Ramirez innan snart fyraåriga dottern Ailema fick syn på polisens ståtliga hästar och var tvungen att göra en jämförelse med sin egen, svävande variant.

ANNONS