Alla parkeringsplatser på Basargatan nedanför Kungstorget ska plockas bort.
Alla parkeringsplatser på Basargatan nedanför Kungstorget ska plockas bort. Bild: Jonas Lindstedt

Parkeringsplatserna på Basargatan tas bort

Alla parkeringsplatser på Basargatan ska tas bort, och ytorna ska användas till annat. Vad det blir är ännu inte klart – men bilarna ska bort.
– Vi vill styra om gatuparkering in mot parkeringsanläggningar, säger Mattias Junemo, enhetschef på enheten för parkering på stadsmiljöförvaltningen.

ANNONS

Basargatan nedanför Kungstorget ska förvandlas till ett stråk med ”intressanta platser och upplevelser”, det menar Stadsmiljöförvaltningen som nu ska plocka bort ett 50-tal parkeringsplatser från området.

– Vi har ett uppdrag att omforma platsen och att ta tillvara potentialen, det kan handla om att skapa mer ytor för aktiviteter för barn eller fler uteserveringar, säger Mattias Junemo, enhetschef på enheten för park- och trafikplanering på stadsmiljöförvaltningen.

Men att ytan ska transformeras till en lekplats eller en uteservering är i nuläget bara tankar. Än finns inget färdigt förslag på hur platsen kan komma att se ut.

– Vi håller på att undersöka förutsättningarna vi har att forma platsen, och sedan ska vi ta fram förslag i början på nästa år. Jag gissar att när vi har ett förslag, låt säga under våren, dröjer det nog ett eller två år innan man kan komma vidare, säger Junemo.

ANNONS

Kommer parkeringsplatserna i centrum räcka till när platserna på Basargatan tas bort?

– Det finns en tillgång på parkeringsplatser inom vallgraven om man räknar in privata aktörer och parkeringsanläggningar. Jag tror inte att vi kommer tillsätta fler platser.

”En fortsättning på det vi påbörjat”

Uppdraget att plocka bort p-platserna för att i stället nyttja ytan till någonting annat kommer från Göteborgs stads budget för 2023.

Men att plocka bort parkeringsplatser i centrum är ingenting nytt. Redan för omkring 20 år sedan byggdes gångfartsområden på Vallgatan och omkring 250 parkeringsplatser togs bort.

– Att omfördela och omprioritera ytorna så att de tillför andra värden har vi gjort under ganska lång tid för att minska biltrafiken i city. Det är ingenting nytt utan en fortsättning på det vi påbörjat.

LÄS MER:Här lappas flest bilar i Göteborg – parkeringshuset Focus i topp

LÄS MER:Det betyder parkeringsskyltarna – och tilläggstavlorna

LÄS MER:Tyngre bilar kan nå parkeringshusens maxvikt

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS