Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Emma Gustafsson

Ökad polisnärvaro under skolstarten

I veckan startar skolorna för många och i samband med det kommer det vara ökad närvaro av trafikpoliser i Göteborgs tätort.
– Vi kan dyka upp var som helst när som helst, säger Jeanette Olsson, tillförordnad gruppchef vid trafikpolisen i Västra Götaland.

ANNONS

Under vecka 34 sker en riktad insats av trafikpoliser i samband med att skolorna startar på många håll. Polisen kommer befinna sig runt skolor och förskolor i tätorten där hastigheten inte får överstiga 50 kilometer i timmen för att skapa trygghet till medborgarna.

– Många barn kommer och går med sin lilla väska och då är det bra att man efterlever hastigheten. Skyltarna sitter inte för skojs skull utan det finns en anledning bakom hastigheten som gäller, säger Jeanette Olsson.

Insatsveckan är gemensam för EU-länderna och infaller årligen under veckan för skolstarten. I Göteborg kommer poliser, i mån av resurs, att befinna sig i de olika områdena.

ANNONS

– Alla poliser som finns sysslar med detta just nu i mån av tid. Vi kan dyka upp var som helst när som helst, säger Jeanette Olsson.

"Får man böter sitter det i"

Några specifika uppgifter gällande huruvida insatserna visat resultat kan Jeanette Olsson inte ge, men hon menar att polisnärvaro brukar ha en inverkan på allmänheten.

– Ofta reagerar folk när de ser en polisbil och får man böter så brukar det sitta i ett tag, säger hon.

Även Västtrafik har tillsatt resurser med trafikledare som är ute i samband med att skolorna börjar och att vintertidtabellen nu börjat gälla.

– När skolorna börjar och vi byter tabell är det alltid mer trafik och mer köer. Bland annat har vi extra trafikledare vid Åkareplatsen som är en ny hållplats sedan sommaren, säger Lena Johansson vid Västtrafiks presstjänst.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS