Polisen på plats i det bostadsområde som skottlässningen ägde rum i.
Polisen på plats i det bostadsområde som skottlässningen ägde rum i. Bild: Robert Nilsson

Ny skottlossning i Tynnered – en person gripen

En ung man har gripits i Tynnered efter en skottlossning – den andra på mindre än ett dygn.
– Det är en ung kille. Inga personskador men det finns skador på en fastighet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Det var vid 15.30-tiden som polisen fick in samtal om skottlossning i Grevegården, Tynnered.

– Enligt vittnesuppgifter så har det hörts smällar igen runt Turkosgatan. Så småningom hittar vi en plats där det möjligt avlossats vapen. Vi har gjort fynd som tyder på det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Flera vittnen uppgav också att man hade sett en till två maskerade personer lämna platsen på en moped i samband med skottlossningen.

Uppgifterna gjorde att polisen senare under eftermiddagen kunde gripa en ung man som nu misstänks för grovt vapenbrott.

– Ingen är skadad men det finns skador på en fastighet.

ANNONS

Två skottlossningar på två dagar

Tisdagens skottlossning i Grevegården är den andra på två dagar. På måndagskvällen larmades polisen till området efter att vittnen hört flera smällar i rad.

Stora delar av området spärrades av och polisen hittade tomhylsor, men inget vapen eller misstänkta personer som kunde gripas.

– Vi tror att någon har skjutit upp i luften. Vi har inga skador på varken fastighet eller person, sade Magnus Schildt, polisregion Västs vakthavande befäl, tidigare under tisdagen.

Polisen skriver på sin hemsida att det i nuläget är för tidigt att säga om dagens skottlossning har något samband med gårdagens.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS