När kungen kom till Angered

ANNONS
|

Se också: TV: Elev fick intervju med kungen

Under gårdagen besökte kungen Angeredsgymnasiet för att dela ut Kompassrosens stipendium till Petra Elio Serti för hennes engagemang för unga i förorten. Men passade även på att inspektera skolan och prata lite med dess elever. På skolan rådde en taggad stämning. Det utbröt spontana applåder när kungen gick genom korridorerna och eleverna skrek glada hälsningar och tillrop. Många försökte ta en selfie med kungen.

Dikram Bedros har Petra Elio Serti som lärare och tycker hon är värd sin utmärkelse. Han är en av eleverna som tycker att kungens besök är roligt.

ANNONS

– Det är första gången en kung kommer till vår skola. Det är tvärbra för oss.

Patrick Gladh, rektor på Angeredsgymnasiet, är märkbart exalterad över kungens besök. Han gör high fives med de lärare han möter i korridorerna.

– Det här är en strålande dag, en dag att minnas. Mycket för att det kommer att rapporteras positivt härifrån, det finns många förutfattade meningar om Angered. Det här är ett tillfälle för elever och personal att vara stolta och få bekräftelse.

Även Petra Elio Serti håller med om att kungens besök är bra för området.

– Det är jätteroligt, spännande, nervöst och viktigt att kungen kommer hit. Det är ett lyft för lärarkåren, eleverna och hela Angered.

Under rundvandringen på skolan besöktes bland annat Riksgymnasiet för funktionshindrade, där kungen fastnade i en diskussion om fysikern Stephen Hawkings med en elev. Därefter hölls ett seminarium med lärare och elever om Angeredsutmaningen, en modell för att inkludera näringslivet i integrationsarbetet, och prisutdelning.

Vad kommer kungen att minnas från den här dagen?

– Det har varit väldigt trevligt. Angeredsgymnasiet är en fantastisk skola med en enorm drivkraft. Här finns elever med annorlunda bakgrunder och med många olika språk, precis som i samhället är det komplext. Lärarna har en viktig uppgift.

ANNONS

Kommer kungen att komma tillbaka?

– Det kan jag inte svara på, men säkert, säkert.

ANNONS