Midde: Öppna upp arenorna - låt barnen träna

ANNONS
|

Marie-Louise "Midde" Hamrin är flerfaldig svensk mästare i långdistanslöpning. Inte helt oväntat brinner hon för motion och hälsa. För att göra Göteborg friskare ser hon gärna att man satsar på att göra träningen mer lättillgänglig, för alla. Hon upplever att det är mycket föreningstänk i Göteborg i dag, och att vanliga motionärer därför kommer i andra hand.

- Alla vill kanske inte spela i ett fotbollslag, men det är på sådana föreningar alla satsningar görs. Tänk bara vad några starka strålkastare, som de på fotbollsplanerna, hade kunnat göra för skillnad i Slottsskogen. Där är det kolsvart på vinterhalvåret trots att så många joggar och promenerar där, säger hon

ANNONS

Själv tränar Midde Hamrin gärna i Änggårdsbergen, men är inte förvånad över att hon sällan träffar på andra motionärer i löparspåren. Stigarna är steniga och på många ställen är det svårt att ta sig fram. Skyltningen är även den dålig och det kan därför vara svårt att hitta rätt.

- Änggårdsbergen är en jättevacker plats att motionera på. Jag har faktiskt försökt få kommunen att fixa i ordning lite och göra motionsslingor där, men inget har hänt. Det är synd att man inte utnyttjar så fin natur bättre, säger hon.

En annan sak Midde Hamrin tänkt mycket på är våra fina stora arenor som står och gapar tomma hela dagarna större delen av året.

- Varför kan man inte öppna upp arenorna? Vad skulle det göra om några barn gick in och hoppade lite längdhopp eller höjdhopp eller om någon ville ta en joggingrunda runt banan? undrar hon.

ANNONS