Man slängde ut bohag från lägenhet

En man har gripits efter att ha kastat ut saker från en lägenhet på tredje våningen i Tuve och eldat på bland annat svavelsyra och tändvätska. Han ska också ha satt eld på väskor och kastat ut genom fönstret. – Tre polismän vårdades av ambulanspersonal på platsen medan en fjärde fick åka till sjukhus. Alla klarade sig dessbättre utan allvarliga skador. Som jag förstått det är polismannen inte kvar på sjukhuset, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Larmet om händelsen kom till polisen vid 01.04 under natten mot lördag.

Initialt rörde det sig om att någon hade kastat ut saker från en lägenhet på tredje våningen i Tuve i Göteborg. Mannen i lägenheten ska ocksåeldat på bland annat svavelsyra och tändvätska. Han ska därefter ha satt eld på väskor och kastat ut genom fönstret.

Människor i närheten ska även ha känt en stickande lukt från lägenheten.

– Det var en cocktail av mycket olämpliga saker som mannen hade eldat, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

En polis till sjukhuset

Fyra polismän fick lättare skador i samband med ingripandet.

– Tre polismän vårdades av ambulanspersonal på platsen medan en fjärde fick åka till sjukhus. Alla klarade sig dessbättre utan allvarliga skador. Som jag förstått det är polismannen inte kvar på sjukhuset, säger Gustafsson.

ANNONS

Räddningstjänsten har varit på platsen för att sanera.

Varför mannen i lägenheten eldat de farliga ämnena är ännu okänt.

– Han var påverkad av något, vi får tala med honom under dagen, säger Stefan Gustafsson, som beskriver mannen som ”utan tvekan mycket kunnig i kemi”.

Polisen har upprättat anmälningar gällande allmänfarlig vårdslöshet och vållande till kroppsskada.

ANNONS