Man ska ha skjutits med flera skott i Angered

En man i 25-årsåldern ska ha skjutits med flera skott i natt, uppger Aftonbladet.

ANNONS
|

Polisen larmades till en plats i stadsdelen Gårdsten klockan 04.19 på lördagsmorgonen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen tidigare under kvällen ha förts bort mot sin vilja – och sedan skjutits med flera skott i benet.

Polisen bekräftar att en man skjutits med flera skott, men inte att han tidigare varit bortförd.

Knackade på hos boende - fick hjälp med ambulans

– Det är ingenting jag kan kommentera. Vi har en skottskadad man och hoppas höra honom under dagen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, till GP.

Är han skjuten i benet?

– Det rör sig om flera skott, men jag kan inte utläsa om det rör sig om benet. Men han har tagit sig för egen maskin från ett ställe till ett annat och knackade där på vid ett hus, och fick där hjälp att ringa ambulans, säger Ulla Brehm.

ANNONS

"Den exakta brottsplatsen är i nuläget okänd, polis spanar i området där mannan anträffades. Mannen vårdas på sjukhus och ytterligare förhör kommer att hållas så snart det är möjligt" skriver polisen på sin hemsida.

Enligt Lisa Johansson på Sahlgrenska sjukhusets pressjour ska mannens tillstånd vara stabilt och skadorna ska vara lindriga.

Polisen: "Stor hänsynslöshet"

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Det rör sig om en stor hänsynslöshet. I nuläget har vi ingen gripen och vi har inte heller fastställt någon brottsplats, säger vakthavande befäl hos polisen till Expressen.

Texten uppdateras.

ANNONS