Lisebergbanan evakuerades

Lisebergbanan har evakuerats efter att berg- och dalbanans säkerhetssystem har satt stopp för ett av tågen. Liseberg håller nu på med en teknisk undersökning av åkattraktionen, och man tror att den kan öppna snart igen.

ANNONS

– Vi var tvungna att tömma tåget högst upp på uppdraget efter att säkerhetssystemet satte stopp för det. Tömningen av tåget var helt odramatisk, säger Fredrik Löfgren, parkchef på Liseberg.

Liseberg håller nu på med en undersökning av Lisebergsbanan. Man vet i skrivande stund inte varför säkerhetssystemet satte stopp för tåget.

– Det är det som felsöks just nu. Men i och med att tågen verkar rulla på som vanligt förmodar jag att vi är igång om en liten stund igen.

Kan ni garantera att Lisebergbanan är säker att åka?

– Ja, vi kör aldrig om vi gör bedömningen att det är osäkert att åka, säger Fredrik Löfgren.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS