Kvinna vaknade av att granne låste upp hennes dörr

En kvinna vaknade under natten till söndagen av ett en misstänkt inbrottstjuv låste upp hennes ytterdörr. Kvinnan lyckades jaga ut mannen. En granne misstänks ligga bakom brottet.

ANNONS

Det var vid 03.30-tiden under söndagsnatten som en kvinna i 35-årsåldern i Högsbo plötsligt vaknade av någon låste upp hennes ytterdörr. Troligtvis med en nyckel som kvinna hade tappat bort.

– Hon hörde mannen som rörde sig i lägenheten, skrek och lyckades att jaga ut honom ur bostaden, säger August Brandt, presstalesperson hos polisen region Väst.

Kvinnan larmade polisen och det blev en stor polisinsats i området.

Efter förhör med kvinnan och flera utredningsåtgärder på platsen riktades misstankarna mot kvinnans granne, en man i 45-årsåldern.

– Mannen greps efter att polisen hittat hennes nyckel i hans ägo, säger August Brandt.

ANNONS

Mannen är nu misstänks för flera brott.

Polisanmälan är upprättad gällande inbrottsstöld, hemfridsbrott samt egenmäktigt förfarande.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS