Enligt anmälan skedde den misstänkta överfallsvåldtäkten i ett koloniområde, inte långt från Östra sjukhuset.
Enligt anmälan skedde den misstänkta överfallsvåldtäkten i ett koloniområde, inte långt från Östra sjukhuset.

Kvinna ska blivit våldtagen utomhus – mitt på dagen

Polisen jagar en man som misstänks ha angripit och våldtagit en ung kvinna, utomhus och mitt på eftermiddagen, i bostadsområdet Torpa i östra Göteborg.

ANNONS
LocationBjörkekärr|
|

Enligt anmälan skedde överfallet i lördags vid 15-tiden. Offret hade stigit av spårvagnen vid hållplatsen Östra sjukhuset och skulle därifrån promenera till sin bostad.

Hon gick genom den så kallade Torpakolonin. I höjd med en mindre dansbana inne i grönområdet dök en okänd, svartklädd man upp.

Neddragen på marken

Förövaren drog, enligt den unga kvinnan, ner henne på marken i ett buskage och genomförde en fullbordad våldtäkt. Hon kunde inte skrika på hjälp eftersom mannen höll för hennes mun.

Efter det sexuella övergreppet slet sig kvinnan loss och sprang. Mannen följde efter en kortare sträcka, men avvek sedan.

Kvinnan har lämnat ett komplett signalement till polisen.

ANNONS

– Jag kan bekräfta att vi har en anmälan här hos oss som rör en händelse i helgen, en överfallsvåldtäkt som ägt rum utomhus, konstaterar Annika Johansson, gruppchef vid polisen enhet för grova brott i Storgöteborg.

Rent spaningsärende

Hon tillägger:

– Vi har i nuläget ingen känd gärningsman, utan det är ett rent spaningsärende.

Hur ser bevisningen ut?

– Det vill jag inte kommentera just för tillfället, svarar Annika Johansson.

Lokalpolisen i Nordost har inga andra liknande anmälningar, som tyder på att brottet ingår i en serie och som föranleder en mer omfattande varning till allmänheten.

ANNONS