Den bebis som försvann från en förskola i Hisings Kärra återfanns välhållen på parkeringen vid Bäckebols köpcenter.
Den bebis som försvann från en förskola i Hisings Kärra återfanns välhållen på parkeringen vid Bäckebols köpcenter. Bild: Adam Ihse

Kristoffer hittade den försvunna bebisen

Kristoffer Frank hade arbetat klart och var på väg hem. Då fick han se en barnvagn inklämd mellan bilarna på Bäckebols parkering.
– Jag kollade ner i vagnen och såg att det låg ett litet barn där som höll på att vakna, säger han.

ANNONS

Kristoffer Frank jobbar i Coop Bäckebols restaurang som köksmästare. Under tisdagseftermiddagen var han på väg hem från jobbet. Då hade han själv inte läst nyheten om den sex månader gamla flickan som försvunnit från en förskola i Hisings Kärra, dryga halvmilen från köpcentret.

LÄS MER:Bebis i barnvagn försvann – kvinna gripen

– Jag reagerade på att det stod en barnvagn mitt på parkeringen. Jag visste inget om vad som hade hänt. Min tanke var att det var någon som lämnat sitt barn där och gått in och handlat.

Kontaktade vakten

Han dröjde sig kvar vi barnvagnen för att se om någon dök upp. Men ingen i närheten verkade vara på väg till barnvagnen. Då ringde Kristoffer Frank till sin chef, Jessica Samuelsson, inne på Coop.

ANNONS

– Hon kom ut och vi ringde vakten på köpcentret. Han hade hört om det försvunna barnet och var ganska snabbt klar med att det kunde vara det barnet.

LÄS MER:Utbildningschefen: "Familjen kommer att erbjudas krisstöd"

Tillsammans tog Jessica och Kristoffer in barnet i värmen och satte sig vid ett av borden på Coops restaurang, berättar Jessica Samuelsson.

– Jag plockade upp flickan i famnen. Hon var jättevarm och jätteglad och skrattade och verkade vara helt oskadd. Världens sötaste lilla flicka var det. Hon hade varma kläder och låg fint inbäddad. Sedan satt vi där till polisen kom, säger Jessica Samuelsson.

Känslosamt ögonblick

Runt tio minuter senare kom polisen och tog hand om barnet.

– Det var väldigt mycket polis och polisbilar på platsen.

Jessica Samuelsson tog hand om flickan i väntan på polis.
Jessica Samuelsson tog hand om flickan i väntan på polis. Bild: Privat

Känslan av att hålla den lilla flickan i sin famn med vetskapen om att försvinnandet fått ett lyckligt slut var ett känslosamt ögonblick.

– Jag är mamma själv och det svämmade över i mammahjärtat över att hon var välbehållen och återfunnen. Tankarna gick till hennes föräldrar och anhöriga och hur hemskt det måste varit för dem under de där timmarna, säger Jessica Samuelsson.

Vad tänker du nu, med några timmas distans till det inträffade?

– Hur snabbt livet kan ta en vändning och vilka konstiga människor det finns. Men mest är jag bara glad att det fick ett lyckligt slut, säger hon.

ANNONS

Kristoffer Frank är inne på samma linje.

– Där och då förstod man kanske inte riktigt hur stort det var. Jag har två egna barn så jag kände framför allt med föräldrarna och chocken för dem att bli av med sitt barn, säger han.

LÄS MER:Dramatisk eftermiddag för personalen på Bäckebol

ANNONS