Journalist attackerad efter skottlossning

En journalist från TV4 har under dagen blivit fysiskt attackerad av två män som ville att hon skulle sluta filma. TV4 har polisanmält det inträffade.

ANNONS

Under gårdagskvällen gick en delvis maskerad gärningsman in på en restaurang i Angered och sköt ett flertal skott upp i taket, utan att någon kom till skada. Redan samma kväll och även i dag har journalister från ett flertal medier varit på plats för att rapportera om skjutningen.

Konfronterad av två män

När en journalist från TV4 filmade utanför restaurangen i dag, blev hon attackerad av två män under en fysisk konfrontation, vilketSVThar rapporterat om.

– De har fysiskt hindrat henne från att utföra sitt uppdrag. Vi har polisanmält detta och jag vill inte gå in i detalj på vad som har hänt men det rör sig om en fysisk kontakt, så att säga, säger Anders Oxelström, chef på TV4Nyheterna.

ANNONS

Journalisten som attackerades klarade sig utan fysiska skador. Däremot var hon tvungen att avbryta sitt arbete av säkerhetsskäl. Händelsen är nu polisanmäld.

Hur påverkar det TV4:s rapportering framöver från platsen?

–Inte alls. Vi kommer bara möjligtvis att se över våra rutiner igen och se om något behöver ändras. Men vi har redan rutiner utifrån på olika riskbilder, så vi kommer inte sluta rapportera, snarare tvärtom.

Inte ensam

Även SVT Nyheter Västs teamhar under förmiddagen blivit uppmanade att inte filma på platsen, med argumentet att det skulle råda filmförbud. Det gör det dock inte på platsen i fråga.

ANNONS