Arbetsmarknads- och integrationsminister och Liberalernas partiledare Johan Pehrson ställde in ett planerat besök i Biskopsgården.
Arbetsmarknads- och integrationsminister och Liberalernas partiledare Johan Pehrson ställde in ett planerat besök i Biskopsgården. Bild: Adam Ihse/TT

Johan Pehrson varnades av Säpo – ställde in besök i Biskopsgården

Under partiledaren Johan Pehrsons (L) besök i Göteborg var en trygghetsvandring med lokalpolisen inplanerad i Biskopsgården.
Besöket fick dock ställas in – efter att partiet fått information från Säpo.
– Den förklaring vi har fått är att hans säkerhet inte kunde garanteras, säger Liberalernas presstjänst till Expressen.

ANNONS
|

Syftet med det planerade besöket i Biskopsgården ska ha varit att diskutera trygghetsfrågor. Men efter att man hade fått information från Säpo ställdes det in.

Partiledarens trygghet kunde inte garanteras, uppger Liberalerna för Expressen.

– Det stämmer att Johan Pehrson hade ett inplanerat besök i går kväll som ställdes in efter dialog med berörda myndigheter, säger Liberalernas presstjänst till tidningen.

Vad som ligger till grund för Säpos bedömning är oklart. Karl Melin, säger att Säpo inte kan kommentera sina skyddspersoner.

– En del av skyddet är ju att inte gå in på att berätta vilka bedömningar som görs, vilka åtgärder som bidrar till olika situationer. För det är ju en del av skyddet. Det skulle ju motverka skyddet, säger han.

ANNONS

Polisregion Väst uppger att de inte har varit delaktiga i beslutet att inte genomföra trygghetsvandringen i Biskopsgården.

Stadsdelen var tidigare klassad som ett särskilt utsatt område, men har nedgraderats till ett riskområde.

ANNONS