Industrijätten målade övergångsställe i regnbågsfärger

Storföretaget SKF har låtit måla övergångsstället vid sitt huvudkontor i Göteborg i regnbågens färger inför West Pride -veckan. Tanken är att visa hela personalen att mångfald är viktigt.

ANNONS
|

Målarfärgen har torkat framför personalentrén vid SKF:s huvudbyggnad i Göteborg och solen tittar fram. Hannah Forsberg Svensson tar sina första steg över de färgglada ränderna.

Hon är stolt. Från och med i dag ska alla medarbetare veta att de är lika värda, önskar hon.

– Vi vill skapa en mer inkluderande arbetsmiljö där våra anställda behandlas lika och rättvist. Engagemang i samband med pridemånaden är ett bra sätt att uppmärksamma det, säger Hannah Forsberg Svensson, friskvårdssamordnare på SKF Sverige med ansvar för inkludering och mångfald.

”När man får vara sig själv så gör man också sitt bästa”

Inom SKF har man firat pridemånad varje juni sedan år 2018 med regnbågsflaggning.

ANNONS

Tanken att måla gatan i år föddes i ”Pridegruppen”, en arbetsgrupp där Hannah Forsberg Svensson och kolleger från andra avdelningar jobbar med mångfald bland personalen.

– Vi tror att när man får vara sig själv på sin arbetsplats så gör man också sitt bästa, vilket ger en bra arbetsinsats.

För Hannah Forsberg Svensson känns det viktigt att SKF visar vägen med tolerans.
För Hannah Forsberg Svensson känns det viktigt att SKF visar vägen med tolerans. Bild: Henrik Jansson

Kullagertillverkaren SKF är en av de största arbetsgivarna i Göteborg med cirka 2000 anställda.

– Vi har ett stort ansvar. Att vi har en grupp som strålar samman och vill driva de här frågorna, och att företaget är mottagligt och ger oss utrymme för det, visar att vi tar vårt ansvar, berättar Forsberg Svensson.

Invigningsfest med bandklippning och pridetårta

Nästa vecka kommer regnbågens färger att spridas över hela Göteborg när festivalen West Pride inleds. Då ordnar också SKF en intern invigningsfest för det nya övergångsstället med bandklippning och tårta i pridefärger.

– Vi ser fram emot invigningen men också tiden efter den. Övergångsstället kommer ju att sitta permanent och det möts man av varje dag. Vi ville sätta ett permanent märke kring vårt arbete i Pridegruppen, säger Forsberg Svensson.

West Pride har ordnats i Göteborg sedan 2007. Kulturfestivalen skapas av HBTQI-personer och kulminerar i en parad lördagen den 15 juni.

ANNONS

SKF kommer inte att vara med i paraden men hissar regnbågsflaggorna utanför alla sina lokaler och fabriker i Göteborg.

Sabine Hergenröder, kommunikationschef på SKF Sverige och Hannah Forsberg Svensson är med i SKF:s Pridegrupp som i år gläder 600 medarbetare på huvudkontoret i Göteborg med regnbågsfärger.
Sabine Hergenröder, kommunikationschef på SKF Sverige och Hannah Forsberg Svensson är med i SKF:s Pridegrupp som i år gläder 600 medarbetare på huvudkontoret i Göteborg med regnbågsfärger. Bild: Henrik Jansson
ANNONS