Här tvingas ballongen landa - mitt i villaområdet

En ballongfärd i Göteborg såg ut att gå mot ett oväntat slut på tisdagskvällen. Plötsligt syntes ballongen gå ner mitt i ett villaområde på Hisingen. - Det såg ut som att den var på väg att krascha i ganska hög hastighet, berättar ett vittne för GP.

ANNONS

Strax innan klockan nio gick en luftballong ner för landning vid Wartagården på Hisingen i Göteborg. En stor folksamling följde spänt ballongfärden.

- De lyckades undvika träd och buskage och det såg ut som de landade mitt mellan villorna på Sälöfjordsgatan vid Wartagården, berättar ett vittne på platsen.

Även polisen fick in samtal från vittnen som tyckte att ballongfärden verkade gå mot ett oväntat slut.

- 20.55 ringer någon in och säger att de sett att de vinkat frenetiskt från en luftballong som verkar haft problem att landa, men det är inget varken vi eller räddningstjänsten behövde rycka ut på, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Lyckades landa

När ballongen till slut tog sig ner, på en gräsplan mellan huset verkar landningen blivit lyckad.

- Det verkar ha gått hyfsat kontrollerat till trots allt, men de boende i området lär ha satt kvällskaffet i halsen, säger en som såg ballongfärden på nära håll.

När Göteborgs-Posten får tag på ballongfärdens kapten berättar han att allt var under kontroll.

- Jodå, jodå, det gick fint. I samband med landningen så flyger man väldigt lågt och om man är i närheten så kan det kanske se lite konstigt ut när man försvinner bakom husen, men vi landade på en stor gräsmatta och det var många barn som var nyfikna och hjälpte oss att packa ihop, säger piloten Per Helmerson.

Startade i Slottsskogen

Han berättar om en behaglig ballongfärd i ett somrigt Göteborg.

- Vi startade i Slottsskogen och flög över Tysklandsterminalen och ut över Eriksberg och slutade vid Wartagården. Det blir väl en 7-8 kilometer och vi var ute och flög i en och en halv timma.

Hur gick flygningen?

- Det var en riktig drömfärd med väldigt bra sikt. Vi såg ändå bort till Danmark i väst och Landvetter flygplats i öst och Ringhals i syd. Vad som var speciellt var att det var väldigt mjukt ljus så det gick att se all bebyggelse ute i skärgården. Det var skoj.

ANNONS

En av passagerarna, Axel Ahlman från Skara berättar att ballongfärden blev en fin försmak av Göteborg dit han ska flytta om bara en vecka

- Det var otroligt trevligt. En upplevelse utan dess like. Verkligen fridfullt. Det var som att flyga, men helt knäpptyst där vi saktade svävade fram. Väldigt häftigt.

Han skrattar när han får höra att det såg ut som en kraschlandning, men förstår att det blev uppståndelse på platsen.

- Jag tyckte att det gick rätt lugnt till, det var väl mest att vi vinkade för att ingen skulle stå i vägen när vi landade, det var många barn som sprang efter och tittade som var nyfikna, säger han.

ANNONS