Här hittar du Göteborgs julmarknader

ANNONS

En del håller öppet under hela december, medan man får skynda till andra som bara håller öppet en dag. Till exempel julmarknaden på Remfabriken. I dag, första advent, har den gamla textilfabriken i Gårda omvandlats till traditionell marknad med försäljning av luffarslöjd, smycken och handslungad ­honung.

Jul på Liseberg håller däremot öppet ända fram till dan före dopparedan. Det här är verkligen stjärnan på grantoppen bland alla Göteborgs julmarknader. I alla fall sett till storleken. Hela nöjesparken kläs in med hundratusentals ljus, lyktor och färgglada girlanger. I 80-talet bodar pågår traditionell marknadsförsäljning, medan nissarna förbereder klapputdelningen i Tomtarnas värld. En del av åkattraktionerna är dessutom öppna medan den som vill ta det lite lugnt och njuta av god julmat med fördel drar sig tillbaka till någon av restaurangerna på området.

ANNONS

Några kvarter bort arrangerar studenterna på Högskolan för Design och Konsthantverk sin årliga julmarknad under andra helgen i advent. Den som vill lägga unika och lite annorlunda klappar under granen bör bege sig hit.

Blir man sedan hungrig är det läge att ta sikte på Bältespännarparken där det för första gången arrangeras internationell matmarknad med delikatesser från medelhavsområdet och hantverk från Senegal – bland mycket annat.

En promenad i Hagakvarteren är naturligtvis också ett måste för den som vurmar för julhögtiden. Här bjuds det under adventshelgerna in till traditionell julmarknad.

16 nov 23 dec : Jul på Liseberg.

30 nov 22 dec : Julstaden International Market, Bältespännarparken.

30 nov 23 dec : Gammeldags julmarknad på Frölunda Torg.

1 22 dec : JULFORM ”Pop up”, Kyrkogatan. Tillfällig butik på stan med formgivare och konsthantverkare (höll tidigare hus på Röhsska museet).

1 23 dec : Haga julmarknad.

1 16 dec : Julmarknad i Kronhuset, en av Göteborgs äldsta byggnader med anor från 1654.

1 2 dec : Julmarknad på Hönö med tomteparad och karusell.

2 dec : Julmarknad på Remfabriken.

7 9 dec : HDK:s julmarknad.

8 dec : Julmarknad på Åbytravet i samband med V75-tävlingarna.

ANNONS