Hans Forsberg (M) var kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka tills för två veckor sedan.
Hans Forsberg (M) var kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka tills för två veckor sedan. Bild: Robin Aron

Hans Forsberg (M) får böta 41 000 kronor

Den före detta toppolitikern Hans Forsberg i Kungsbacka har fått sin dom. Han ska böta 41 000 kronor för att ha köpt sex i en lägenhet i Örgryte, rapporterar GT.

ANNONS
|

För två veckor sedan togs den moderata politikern Hans Forsberg på bar gärning när han lämnade en lägenhetsbordell i Örgryte. Han erkände brottet och accepterade ett strafföreläggande för köp av sexuell tjänst.

Nu står det klart att han ska betala 50 dagsböter på 820 kronor, alltså totalt 41 000 kronor. Han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden, något som GT var först att rapportera om.

LÄS MER:Grannen berättar om tillslaget mot lägenhetsbordellen i Örgryte

Har lämnat alla uppdrag

Hans Forsberg var kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka i nästan sex år. Han lämnade alla sina politiska uppdrag när sexköpet uppdagades.

Som förtroendevald har han rätt att söka om omställningsstöd från kommunen. Det innebär att han kan få 85 procent av sin lön i 18 månader. Eftersom Hans Forsberg hade en ovanligt hög politikerlön kan han få uppemot 1,3 miljoner kronor. Det är skattebetalarna i Kungsbacka som i så fall får stå för notan.

ANNONS

LÄS MER:Sexköparen Hans Forsberg kan få 1,3 miljoner – från skattebetalarna

Hans Forsberg har själv inte velat kommentera sexköpet. I ett pressmeddelande som skickades ut i samband med händelsen säger han:

– Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag.

LÄS MER:Nej, det är inte Hans Forsberg det är mest synd om

Hans Forsberg måste godkänna straffet innan den 28 juni. Annars kan fallet gå vidare till åtal och rättegång.

Göteborgs-Posten har vid upprepade tillfällen sökt Hans Forsberg och fortsätter göra det.

ANNONS