Michael Verdicchio vann tillsammans med Meli Petersson Ellafi för publiceringen ”Systrar”
Michael Verdicchio vann tillsammans med Meli Petersson Ellafi för publiceringen ”Systrar” Bild: Mia Höglund

Göteborgs-Posten belönas med Polarispris

Två av Göteborgs-Postens publiceringar har belönats med Polarispris. I kategorin ”Rörlig bild” för dokumentären ”100 dagar” medan ”Systrar” av Michael Verdicchio och Meli Petersson Ellafi fick ”Stor tidning”.
– Det är jätteroligt. Vi är så många som kämpat med det här under en lång tid, säger Michael Verdicchio.

ANNONS

På tisdagen presenterades vinnarna av Polaris mediepris. Totalt handlade det om sju olika kategorier där Stampen hade fem nomineringar. Det slutade med två vinster för Göteborgs-Posten.

Först ut var kategorin ”Rörlig bild” som GP vann med dokumentären ”100 dagar” där man får följa sex personer under 100 dagar av coronapandemin. Dokumentären gjordes av Karin Jansson, Olof Ohlsson, Robin Aron, Anders Ylander, Meli Petersson Ellafi, Jonas Lindstedt, Mia Höglund, Louise Sandborg, Snezana Bozinovska och Andreas Granath.

Motiveringen löd bland annat:

”Dokumentären filmas nära och på avstånd, i klippningen har man använt starka berättande grepp. Det visar hur imponerande resultatet kan bli om ett mediehus vågar satsa – och inte ger upp tron ​​på det journalistiska arbetet.”

ANNONS

”Känns jättekul”

Det andra priset kom i kategorin ”Stor tidning”. Där tog reporter Michael Verdicchio och fotograf Meli Petersson Ellafi hem förstaplatsen med ”Systrar” som både i text och poddformat skildrade livet för unga kvinnor som lever i prostitution.

”Juryn är imponerad av de många aspekterna, men vill särskilt peka på ljudbilden, berättartekniken och hur man i det här fallet kombinerar olika plattformar för att nå ut med sin journalistik”, står det i motiveringen.

– Det är jätteroligt. Vi är så många som kämpat med det här under en lång tid. Det är jättekul för mig och Meli men såklart också för hela GP, säger Michael Verdicchio.

Under måndagen nominerades två av Göteborgs-Posten granskningar till prestigefyllda Guldspaden.

LÄS MER:GP-granskningar nominerade till två guldspadar

LÄS MER:Göteborgs-Posten vinner Årets dagstidning 2022

LÄS MER:Anna Jaktén värvas till GP:s grävredaktion

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS