Fyra personer döda efter svår trafikolycka

En svår trafikolycka inträffade strax efter klockan 04 på söndagsmorgonen vid Olskroksmotet i Göteborg. Fyra personer i 20-årsåldern avled i samband med olyckan. En person filmade olycksplatsen innan polis och ambulans var framme.

ANNONS
|

Larmet om den allvarliga olyckan kom klockan 04.07 på söndagsmorgonen. En bil ska ha kört in i ett betongfundament på E20, norrgående riktning mot Tingstadstunneln, vid Olskroksmotet. Fyra personer dog i olyckan.

Vägen var avstängd i cirka en och en halv timme efter olyckan, men är nu öppen för trafik igen.

Orsaken till olyckan är ännu oklar, men enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, var det blött på platsen och det kan ha bidragit till olyckan.

– Vädret kan ha spelat en viss roll, säger Morten Gunneng,

Fyra personer i 20-årsåldern avled i samband med olyckan.
Fyra personer i 20-årsåldern avled i samband med olyckan. Bild: Anders Ylander

Fyra personer döda

Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Under söndagseftermiddagen meddelade polisen på sin hemsida att samtliga fyra personer som färdades i bilen har avlidit, och att underrättelsearbetet med anhöriga fortfarande pågår.

ANNONS

– Vi har kontakt med anhöriga, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

En anmälan om trafikolycka med brottsrubrik grov vårdslöshet i trafik har upprättats.

En okänd person ska ha filmat olycksplatsen innan polis och ambulans kom till platsen, enligt polisens presstalesperson Ulla Brehm. Filmen ska sedan ha lagts ut på sociala medier.

– Vidrigt, vad mer kan man säga. Innan några insatser görs för att hjälpa de här människorna så är det någon som filmar, på mycket nära håll. Och sedan lämnar platsen och ägnar sig åt att lägga ut det här, säger Ulla Brehm till TT.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga integritetsintrång.

– Lägsta påföljden är böter. Sedan kan det bli upp till två års fängelse. Det här ska ju prövas och det är därför vi har upprättat en anmälan.

Fakta: Svåra trafikolyckor

När tre eller fler personer omkommer i en trafikolycka handlar det nästan alltid om en frontalkollision, enligt TT. Här nedan ser du några exempel på tidigare svåra olyckor i Sverige:

2020: Tre personer omkom när två bilar frontalkrockade på E20 i Mariestad, i slutet av januari i år. Fem personer var inblandade i olyckan som skedde strax efter 12 på dagen.

2019: Sex unga, schweiziska turister dog när minibussen de färdades i kolliderade med en malmtransport i Kiruna kommun, en natt i januari 2019. Totalt var åtta personer inblandade i olyckan.

En eftermiddag i slutet av januari samma år omkom tre personer när bilen de färdades i kolliderade med en tankbil och en linjebuss, på väg 72 i Heby, väster om Uppsala.

2017: Tre personer omkom när en personbil och lastbil frontalkrockade norr om Malmköping på riksväg 55. Totalt var fem personer inblandade i olyckan.

2007: Sex personer omkom när två bussar i linjetrafik kolliderade på länsväg 288 i närheten av Rasbo mellan Uppsala och Östhammar.

2006: Nio personer dog när en buss med ett 50-tal ombord körde av motorvägen E18/E20 utanför Arboga och hamnade på taket.

2003: Fem unga personer omkom i en trafikolycka på E14 väster om Sundsvall. Fyra unga män mellan 16 och 26 år och en 15-årig flicka miste livet, och ytterligare två flickor skadades allvarligt.

2003: Sex människor miste livet när en ersättningsbuss för ett inställt tåg körde av vägen mellan Fagersta och Ängelsberg i norra Västmanland.

2001: Sex personer omkom när en skolbuss med 38 elever kolliderade med en fullastad timmerbil i Indal norr om Sundsvall.

ANNONS