Flera rån i Göteborg under natten

En man blev slagen i huvudet och rånad i Kortedala under natten mot onsdagen. Ytterligare en person rånades i Gårda, och en annan blev besluten på sin halskedja vid Järntorget. Två personer är gripna för grov stöld.

ANNONS

Polisen larmades om en misshandel vid en busshållplats i Kortedala vid klockan 01.30 under natten mot onsdagen. Polis och ambulans larmades till platsen där två personer befann sig.

– Vi får larm om att en man har blivit slagen i huvudet. Det kom in som en misshandel men renderade i en anmälan och en motanmälan gällande rån, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Vad har de rånat varandra på?

– Åtminstone för mig är det lite oklart vad de har rånat varandra på, säger Fredrik Svedemyr.

Ambulanspersonal kontrollerade personen som inte behövde föras till sjukhus efter slaget mot huvudet.

ANNONS

Ingen är i nuläget frihetsberövad.

Grov stöld vid Järntorget

Ungefär samma tid, vid klockan 01.20, larmades polisen om att en man blivit bestulen på sin halskedja vid Järntorget. Enligt uppgifter till polisen ska en gärningsperson ha ryckt kedjan, när en ytterligare gärningsperson stod en bit ifrån, varefter de ska ha sprungit från platsen.

– Den andra gärningspersonen ska ha uppehållit sig i något hörn eller något, och sedan sprang de mot Skansen Kronan. Med hjälp av signalement och kameraövervakning kunde vi lokalisera och gripa personerna, säger Svedemyr.

Gärningspersonerna, som båda var i 18-årsåldern, greps senare vid Kristinelundsgatan.

Rånades på mobiltelefon och plånbok

Tidigare samma natt, runt midnatt, larmades polisen om ett rån i Gårda, där en man ska ha tvingats lämna från sig sin mobiltelefon och plånbok till två gärningspersoner.

– Personerna har sedan försvunnit i någon bil från platsen och kört mot Liseberg, därefter har vi inte mer uppgifter i nuläget. Vi vet inte vart de tagit vägen, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen har upprättat en anmälan om rån. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för händelsen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS