Dubbla rån i Göteborg

En man rånades under fredagskvällen av två personer på elsparkcykel vid Brunnsbotorget på Hisingen. En dryg timme senare knivrånas en annan man på sin plånbok i Bräcke på Hisingen. Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt.

ANNONS

Strax innan klockan 16.30 larmades SOS Alarm om ett rån vid Brunnsbotorget på Hisingen.

– Två personer ska ha kört upp bakom mannen och ryckt av honom hans guldkedja, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson i region Väst.

När polisen anlände till platsen var gärningspersonerna borta.

– De ryckte den och åkte vidare. Tyvärr är såna här typer av rån inte alltför ovanliga i Göteborg numera, säger Caroline Karlsson.

Polispatruller sökte igenom området, men utan resultat.

– Vi hade inte jättemycket signalement att gå på, så nu har det över gått till allmän spaning, säger Caroline Karlsson.

Polisen har upprättat en anmälan om rån. Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt.

ANNONS

Knivrånad på plånbok

En dryg timme senare, vid klockan 17.30, larmades SOS Alarm om ett annat rån. Den här gången vid Södra Sälöfjordsgatan i Bräcke på Hisingen.

– En man och hans sambo var vid en parkering när två män kom fram. Den ena mannen hade kniv som han drog upp och sa ”ge mig din plånbok och mobil”, och mannen gav bort sin plånbok med kontanter i, säger Caroline Karlsson.

Gärningspersonerna lämnade platsen i riktning mot en spårvagnshållplats i närheten.

– Vi hade ett antal patruller som kontrollerade ett antal personer på flera spårvagnar, säger Karlsson.

Gärningsmännen, som enligt polisen ska vara i 20-årsåldern, har inte kunnat identifieras.

Polisen har upprättat en anmälan om rån. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS