Dubbla polisinsatser i Göteborg – polis slog till mot lägenhet

Flera stora polisinsatser skedde i centrala Göteborg under torsdagen. Insatsstyrkan och bombskyddet larmades till en vårdcentral i Olivedal som mottagit ett bombhot.
Samtidigt genomfördes en husrannsakan vid en adress i Annedal, nära platsen där en explosion inträffade i tisdags, men ingen person kunde gripas.
– Vi kommer fortsätta vårt letande, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

ANNONS

Det var under torsdagseftermiddagen som polisen gick in i en lägenhet i Annedal i jakt på den man som misstänks för explosionen i ett lägenhetshus i samma stadsdel på tisdagsmorgonen. Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg misstänkte man att han kunde befinna sig i bostaden.

Fuxborg kunde en tid senare bekräfta att ingen hade gripits i lägenheten, i samband med den husrannsakan som genomfördes, men att polisen kommer fortsätta leta efter den misstänkta mannen.

– Vi kommer säkert att göra husrannsakningar på fler ställen under natten och kvällen. Vi kommer att bearbeta tips och leta efter honom.

På torsdagskvällen hade dock polisen fortfarande inte några konkreta uppgifter på var mannen befunnit sig sedan explosionen på tisdagen.

ANNONS

– Sista iakttagelsen, vad jag vet, är vittnen som ska ha sett honom utanför aktuell adress på Övre Husargatan i samband med att det exploderade. Han avvek därifrån i samband med detta, säger Thomas Fuxborg.

Det var ett stort antal poliser i Annedal under eftermiddagen. Polisen spärrade av ett stort område i anslutning till aktuella adressen och bevakade samtidigt vägarna runtom i området, men var initialt förtegna kring omständigheterna.

Enligt GP:s reporter på plats skrek polisen ”upp med händerna” till en man som fick sätta sig ner på marken. Mannen fick kort därefter ställa sig upp och gå vidare igen.

Bombhot mot vårdcentral i Olivedal

Samtidigt som insatsen pågick i Annedal kom ett larm om ett bombhot mot en vårdcentral i Olivedal in. Ett stort antal poliser, insatsstyrkan och räddningstjänst ryckte ut och evakuerade personal på vårdcentralen och en förskola.

– Bombskyddet är involverat i insatsen, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson, i samband med händelsen.

Vid 17-tiden hade polisen hävt avspärrningarna och trafiken rullade igen i Olivedalsområdet. Polisen har startat en förundersökning gällande olaga hot mot grupp.

Polisen uteslöt inte att de två insatserna hade med varandra att göra, men ville inledningsvis inte bekräfta det.

– Vi har med oss det, men det är för tidigt för att säga, sa Anna Göransson.

ANNONS

Insatsen ska ha dock ha varit kopplad till explosionen tidigare i veckan, uppger poliskällor för GP.

Larm om skottlossning på Guldheden

Parallellt med de båda insatserna fick polisen larm om en misstänkt skottlossning på Guldheden. Där ska en person ha hört 10-15 smällar som beskrevs som skott från ett jaktvapen. Polisen ryckte ut både med bilar och helikopter.

– Då får man tag på ett annat vittne som säger sig ha hört smällar och barnröster från en skogsdunge. Man söker av området men hittar inget som ger sken av att det skett någon skottlossning där. Sen övergår det i allmän spaning, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

LÄS MER:Vräkningsärende kan ligga bakom explosionen i Annedal

LÄS MER:Explosion i lägenhetshus i Annedal – fyra allvarligt skadade

ANNONS