Dubbla olyckor på E6

På torsdagskvällen krockade tre bilar på E6 i höjd med Kärra. Bara några minuter senare ska en lastbil och en bil krockat i höjd med Backa, enligt Trafikverket.

ANNONS

Det var klockan 16.54 som larmet om en flerbilskrock på E6 i höjd med Kärra i riktning mot Oslo inkom till räddningstjänsten.

– Där är det tre bilar som har krockat. Vi håller på att sanera vägbanan just nu, säger Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen medan bärgningsarbetet pågår och strax innan klockan 18 var bärgare och vägassistans fortfarande kvar.

– Det går ganska trögt i höjd med Ikea Bäckebol, 15 kilometer i timman kanske. Men det rullar i alla fall, säger Dennis Weiler, trafikledare.

Vid 17-tiden skedde det även en krock mellan en lastbil och en personbil på E6 i höjd med Backa i södergående riktning. Den olyckan var uppklarad en dryg halvtimma senare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS