Bråk i Brunnsparken – tre omhändertagna

Ett bråk mellan ett större antal ungdomar ägde rum mitt i Brunnsparken i centrala Göteborg på måndagskvällen. Ingen ska ha skadats allvarligt i bråket och polisen kunde omhänderta tre personer.
– De har förmodligen samlats där under kvällen och sedan inte kommit överens, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

ANNONS

Det var vid 18:37 som polisen fick larm om ett bråk mellan ett okänt antal ungdomar i Brunnsparken i centrala Göteborg.

– De har förmodligen samlats där under kvällen och sedan inte kommit överens. Någon av dem kan ha skadats, men ingen har behövt uppsöka sjukhus, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

Upprättar anmälan om misshandel

När polisen kom till platsen så ska ungdomarna har börjat springa därifrån, men tre personer kunde ändå omhändertas.

– Ingen av dem kommer nog att vara intresserade av att göra en anmälan men vi kommer förmodligen att upprätta en anmälan om misshandel, säger Stefan Gustafsson.

Polisen ökar tryggheten i julhandeln

Bråket skedde samma dag som polisen på sin hemsida gick ut och berättade att de satsar på ökad synlighet under julhandeln i Göteborg.

ANNONS

– Vi gör en insats för att öka vår synlighet. Tanken är att vi ska skapa trygghet för de som är ute och handlar, såväl som butiksinnehavare, säger Samuel Svedberg på lokalpolisområde Storgöteborg city, som leder insatsen under julhandeln.

"Det är mycket folk på begränsad yta"

I veckan kommer poliser att patrullera kring i Nordstan och affärsgatorna runtomkring, där det förväntas bli trångt i och utanför butikerna.

– Det är mycket folk på en begränsad yta. Det är bra att hålla väskor och fickor stängda för att minska risken för stöld. Det är det bästa tipset för att det inte ska bli en tråkig jul, säger Samuel Svedberg.

ANNONS