Ännu en stor leverans av vaccin – då har du störst chans att boka tid

Göteborgsregionen får även denna vecka en extra stor tilldelning av vaccin – 80 000 doser har fördelats ut, men det innebär inte att det är lätt att norpa en tid för att bli vaccinerad.
– Det finns möjlighet att boka på olika tider, eftersom olika platser vaccinerar på olika dager och olika tidpunkt, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

ANNONS
|

Totalt 80 000 doser har fördelats mellan vårdcentraler och sjukhus i Västra Götalandsregionen under veckan. 79 000 av dessa är avsedda för dos 1, och 1000 av dem för dos 2. De vaccin som tilldelas för dos 1 kommer från Pfizer och Moderna.

Bokningstrycket är dock fortsatt högt sedan även de som är 18 år eller äldre nu försöker boka en tid för sin första vaccination.

LÄS MER: Hit kommer mer vaccin i Västra Götaland – efter höga bokningstrycket.

Då har du störst chans att få en tid

Kristine Rygge säger att det kommer att finnas tider att boka på 1177 och att tiderna kommer upp löpande så det är inte större chans att få en tid för att man loggar in vid en viss dag eller tidpunkt

ANNONS

LÄS MER:Göteborg är sämst på vaccin

Nästa vecka får vi något färre doser, men vi håller fortfarande vår nivå på av 50 000 doser av vaccin som ska tilldelas de som får sin första dos i veckan.

– Man får gå in på 1177.se och boka där det finns lediga tider. Vaccinatörer lägger ut tider fortlöpande så det finns tider att boka. Det finns möjlighet att boka på olika tider, eftersom olika platser vaccinerar på olika dager och olika tidpunkt.

LÄS MER:Hit kommer mer vaccin i Västra Götaland – efter höga bokningstrycket

Hon säger också att alla kommer att kunna få en tid och att målet om att alla över 18 kommer att vara vaccinerade med sin första dos innan mitten av september kvarstår. Däremot kommer Västra Götalandsregionen nästa vecka få lite färre doser tilldelade.

Alla kommer att bli vaccinerade

LÄS MER:Bokningssidor sega och utan tider när 18-åringar får boka vaccinering

– Nästa vecka får vi något färre doser, men vi håller fortfarande vår nivå på 50 000 doser av vaccin som ska tilldelas de som får sin första dos i veckan.

De platser i regionen som har fått vaccin tilldelat har fått det utifrån sin kapacitet. Kristine Rygge säger också att regionen kommer att få en tilldelning så att alla ska kunna vaccinera sig och hon upplever också att det finns en stor vilja hos människor att vaccinera sig.

LÄS MER:Regionen satsar på att få fler i förorten att vaccinera sig

– Det är glädjande att det fortfarande finns så stor motivation till att vaccinera sig, men det är fortfarande viktigt att man beaktar de restriktioner som finns, det är de två sakerna ihop som gör skillnad. Allt pekar på att vi har en väldigt god vaccinationsvilja i Västra Götalandsregionen.

ANNONS
ANNONS