Amir dog efter att ha blivit knivhuggen i halsen. Utanför Utmarksskolan där attacken ägde rum har många lämnat blommor, tänt ljus och skrivit meddelanden.
Amir dog efter att ha blivit knivhuggen i halsen. Utanför Utmarksskolan där attacken ägde rum har många lämnat blommor, tänt ljus och skrivit meddelanden. Bild: Anders Ylander

Amir, 12, dog efter knivattacken: "Glad och kärleksfull pojke"

Amir Abdulrahman, 12, skulle fira sin födelsedag i mitten av april. Men i måndags blev han knivhuggen i halsen vid sin skola. På onsdagen kom beskedet att hans liv inte gick att rädda.
– Jag önskade jag kunde få sätta ljus på hans födelsedagstårta, men tyvärr är det gravljus jag ska tända, säger hans kusin Omar Abdulameer.

ANNONS
|

Det var i måndags eftermiddag som larmet om att en pojke var allvarligt skadad vid Utmarksskolan i Kortedala kom. Han hade blivit knivhuggen i halsen och förd till sjukhus.

I onsdags kom beskedet att pojken inte hade överlevt.

LÄS MER:Pojke död efter knivattack vid skola

Familjen: Han var glad och kärleksfull

Nu berättar familjen om Amir Abdulrahman, som skulle fylla 13 år om några veckor, och godkänner att hans bild och namn publiceras.

– Jag önskade jag kunde få sätta ljus på hans födelsedagstårta, men tyvärr är det gravljus jag ska få tända på hans begravning, säger hans kusin Omar Abdulameer till GP.

Han berättar att pojkens föräldrar är väldigt upprivna efter händelsen och att hela familjen sörjer.

ANNONS

– Vi är väldigt ledsna och kunde aldrig tro att vår sjukhusvistelse där vi besökte honom skulle leda till en begravning. Han var en väldigt glad och kärleksfull pojke, en riktig glädjespridare, han var en så fin människa mot sin familj samt sina vänner.

LÄS MER:Polisens teori till dödliga knivattacken i Kortedala

"Vår kärlek är oerhört stor"

Skolan har också hört av sig till familjen för att uttrycka sin sorg och berätta att det känns tomt utan honom.

LÄS MER:"Det här är ju inte klokt. Nu får det fan vara nog"

Omar Abdulameer berättar att han själv var förbi skolan och möttes där av de blommor och ljus som lämnats till Amirs minne.

– Den synen av alla barn som var hans vänner som hade lämnat rosor och ljus var så himla fin. Jag blev tårögd, jag blev helt ordlös. Han förtjänade aldrig det som hände. Han var en sådan fin människa, en liten ängel. Han var så blyg och så respektfull, vår kärlek för honom är oerhört stor, säger han.

Händelsen utreds nu som mord med en annan pojke under 15 år som misstänkt.

LÄS MER:Barn som dödar barn – extremt sällsynt

ANNONS