Garagebrand i Kungsbacka spred sig till villa

På söndagen bröt en brand ut i en i ett garage i Kungsbacka. Branden var under hela eftermiddagen, och en bra bit in på kvällen, fullt utvecklad. Räddningstjänsten arbetade på platsen med elva enheter.
– Branden har spridit sig från garaget till villan, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, klockan sex på kvällen.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan halv fem på söndagseftermiddagen som räddningstjänsten fick larm om en brand i ett garage i Kungsbacka. Branden var då fullt utvecklad och spred sig något senare till en intilliggande villa.

– Vi är på plats med elva enheter, sa Fredrik Johansson vid räddningstjänsten, i samband med att släckningsarbetet påbörjats.

Även polis och ambulans larmades till platsen.

– Vi är där och hjälper räddningstjänsten att evakuera folk i omkringliggande hus, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Två gasflaskor omhändertagna

Vid 18-tiden var läget på platsen oförändrat.

– Det är fortfarande fullt arbete med branden och med samma styrka, sa Hans Trengereid, stabschef på räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS

Under kvällen fick man även arbeta med att flytta två gasflaskor från garaget.

– Två gasflaskor är funna och omhändertagna. De togs ut och lades i en pool för kylning, säger Bosse Florell.

Vad för typ av gas flaskorna innehåller är oklart.

Branden under kontroll

Klockan nio på söndagskvällen kunde räddningstjänsten meddela att branden var under kontroll.

– Vi är kvar på platsen och jobbar med en något reducerad styrka jämfört med förut. Snart kommer vi avveckla ännu fler därifrån, säger Anders Helmborn, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Det är vissa skador på huset.

Räddningstjänsten meddelar även att de kommer vara två man kvar på platsen under natten för efterarbete och bevakning.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS