Göteborgaren Karin om coronakaoset i Spanien

Hela Spanien sätts i karantän till följd av spridningen av coronaviruset. I Katalonien finns Karin Avenäs som berättar om stämningen i landet.
– Det är lite apokalyptisk stämning, säger hon.

ANNONS
|

Coronaviruset sprider sig över Europa. Hårt drabbade Italien har redan satt landet i karantän och nu gör Spanien likadant.

Journalisten Karin Avenäs befinner sig i Altafulla söder om Barcelona där hon hälsar på sin mans familj.

– Fram till nu har det varit ganska lugnt här. Men i Barcelona började folk länsa mataffärerna redan förra veckan. Det är lite apokalyptisk stämning och folk vet inte riktigt vad som händer, säger hon.

Det har redan funnits rekommendationer om att stanna inne, men att det nu blir ett krav menar Karin Avenäs uppskattas av många i Spanien.

– Det är många som tycker det är lika bra att införa att förbud. Om det bara är en rekommendation lever folk på som vanligt. Många tycker det är lika bra, så folk förstår allvaret.

ANNONS

Inte säker på att hon kan resa hem

Karin Avenäs berättar att det den senaste tiden varit annorlunda att röra sig på gatorna.

– När jag varit ute och gått med barnvagnen och de (barnen) hostat har folk har tittat som om det var böldpest. Och alla lekplatser och utegym är avspärrade med polistejp. Allt som skulle kunna generera en ansamling med folk är förbjudet att gå till. Jag har försökt gå runt i skogen där det inte finns folk.

På onsdag har Karin Avenäs ett bokat flyg för att åka hem till Sverige, men om hon kommer iväg vet hon inte.

– Just nu sitter jag och försöker kolla och se vad som händer. Just nu ser det lite mörkt ut att komma hem eftersom allt stänger ner, vilket jag antar innebär flygplatser också.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS