Yxman gripen efter rån

Under lördagsförmiddagen rånades ett apotek i Munkedal av en man beväpnad med något som liknade en yxa. Mannen jagas nu av polisen.

ANNONS
|

Det var vid 10-tiden på lördagsförmiddagen som polisen larmades om att en beväpnad man rånat ett apotek i Munkedal. Mannen flydde från platsen efter rånet.

– Det finns uppgifter att han har haft med sig något som liknade en yxa. Det kan vara en man i 20-årsåldern, säger polisens pressinformatör Ulla Brehm till GP.

Fick han med sig nåt?

– Han fick med sig diverse varor, jag vet inte i vilken omfattning och vilka varor.

Polishelikoptern med i jakten

En intensiv jakt inleddes på rånaren, bland annat deltog polishelikoptern i insatsen. Polisen är förhoppningsfull om att kunna säkra bevis från brottet.

– Det verkar som att det kan finnas övervakningsbilder från området.Dessutom var detfler än en personal på plats vid själva rånet.

ANNONS

Skadades någon?

– Ingen kom till fysisk skada.

Polisen har blandannat kontaktat Västtrafik för att se om mannen flytt med hjälp av lokaltrafiken.

– Vi gör de vanliga åtgärderna i anslutning till brottet.

En misstänkt gripen

Strax efter klockan 11 på lördagsförmiddagen, drygt en timme efter rånet,lyckades polisen gripa polisen en misstänkt. Han greps bara några hundra meter från det rånade apoteket. Den misstänkte ska ha sökt skydd hos en boende i området.

– Vi får ett telefonsamtal från nån som bor där. Det har ringt på dörren eller knackat, och utanför står en man. Han säger att han behöver komma in och gömma sig för han har rånat en butik. Men personen släpper inte in personen, utan ringer polis, berättar Ulla Brehm.

Så tillägger hon:

– Det hör ju inte till det vanliga beteendet utan det är högst ovanligt. Han greps odramatiskt.

ANNONS