Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Även natten mot söndag fick polisen rycka ut till flera personrån i Göteborg, bland annat i Slottsskogen. Arkivbild. Bild: Erik Abel
Även natten mot söndag fick polisen rycka ut till flera personrån i Göteborg, bland annat i Slottsskogen. Arkivbild. Bild: Erik Abel

Ytterligare en natt med flera personrån i Göteborg

Flera personrån skedde i Göteborg inatt. Vid ett tillfälle tog gärningsmannen stryptag på offret bakifrån, vid ett annat rånades en kvinna av tre maskerade män.
– Vi har ytterligare en natt med flera personrån i stan, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Polisen hade att göra under både lördagskvällen och natten mot söndag. Vakthavande befäl Martin Hallberg beskrev på söndagsmorgonen natten som ”en vanlig helgkväll”, och trots rådande pandemi och utökade restriktioner blev det en hel del ingripanden.

Överfölls i Slottsskogen

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen blev en man rånad på sin jacka av flera för honom okända person i Slottsskogen. Detta efter att han blivit sparkad och hotad av gänget. Gärningsmännen lämnade platsen i riktning mot Azaleadalen, men trots att polisen var på plats relativt snabbt lyckades de inte hitta någon misstänkt.

Klockan 03 blev en kvinna rånad på sina smycken och andra tillhörigheter av tre maskerade män i en tunnel i närheten av Brunnsbotorget. Kvinnan berättade för polisen att hon hotats med en kniv, som också tros ha använts för att skära loss hennes halsband.

LÄS MER: Flera personrån i Göteborg i natt

En timme senare blev en man överfallen på Guldheden. En okänd person dök upp bakifrån och tog ett stryptag på mannen, som föll ner till marken. Rånaren fick med sig klocka, mobiltelefon och mannens airpods. Mobilen och airpodsen återfanns senare, med hjälp av telefonens app ”hitta min Iphone”, men klockan är ännu försvunnen.

– Vi ser inte något direkt samband mellan de tre händelserna, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för något av rånen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.