Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En av Göteborgs största hyresvärdar totalförbjuder rökning i sina nybyggda fastigheter – inklusive balkonger och gårdar – från nyår. Bild: Robin Aron
En av Göteborgs största hyresvärdar totalförbjuder rökning i sina nybyggda fastigheter – inklusive balkonger och gårdar – från nyår. Bild: Robin Aron

Wallenstam totalförbjuder rökning i fastigheter

En av Göteborgs största hyresvärdar totalförbjuder rökning i sina nybyggda fastigheter – inklusive balkonger och gårdar – från nyår.
– Vi vill erbjuda en rökfri boendemiljö när vi utvecklar nya hem, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, i ett pressmeddelande.

Från och med den 1 januari 2019 gäller ett totalförbud för rökning i alla Wallenstams nyproducerade fastigheter. Tillträdande hyresgäster kommer att få skriva på ett kontraktstillägg – där de åläggs "medverka till ett rökfritt boende".

Det är inte bara i lägenheter som rökning förbjuds. Även det Wallenstam definierar som gemensamma utrymmen – exempelvis gårdar, balkonger och loftgångar – kommer att omfattas av hyresvärdens förbud.

– Bostaden är en plats där vi tillbringar mycket tid. Därför är det extra viktigt med en bra miljö, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, i ett pressmeddelande.

Hans Wallenstam säger att många hyresgäster i dag klagar på besvär av rök i hemmiljön.

– Det gör att vi vill agera utifrån det, och erbjuda en rökfri boendemiljö när vi utvecklar nya hem, säger han.

Wallenstam är en av Göteborgs största privata hyresvärdar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.