Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En Volvo-lastbil under en demonstration av självkörande fordon i Frihamnen i Göteborg. Bild: Thomas Johansson/TT
En Volvo-lastbil under en demonstration av självkörande fordon i Frihamnen i Göteborg. Bild: Thomas Johansson/TT

Volvo Lastvagnar minskar produktion

Volvo Lastvagnar minskar produktionen kraftigt på kvällsskiftet efter semestrarna. Omkring 150 personer i personalen kan påverkas.
– Vi anpassar produktionstakten efter den orderingång som finns, säger Claes Eliasson, presstalesperson på Volvo.

Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve kommer att minska produktionen ordentligt efter semestrarna. Minskad efterfrågan i Europa gör att företaget nästan halverar produktionen från cirka 30 till 16 lastbilar under kvällsskiftet.

Förändringen innebär att omkring 150 visstids- och bemanningsanställda kommer att påverkas och riskerar att bli av med sina jobb, uppger chefen för Tuvefabriken Gunnar Brunius till P4 Göteborg, som var först med att rapportera om händelsen.

Gäller från augusti

Volvos presstalesperson Claes Eliasson bekräftar att produktionstakten kommer att minska – förändringarna kommer att börja gälla från början av augusti i år.

– Vi ändrar inte totalmarknadsprognosen, utan det kommer fortfarande vara hög produktion. Men nu har vi haft höga nivåer under en tid och själva marknaden är ju cyklisk, en stor del av lastbilsflottan i Europa består redan av nya bilar, säger Eliasson.

De här personerna som berörs, vad kan dom hoppas på?

– De är ju anställda av ett bemanningsföretag. Sedan säger vi upp kontraktet med det företaget, men de är ju fortfarande anställda i bemanningsföretaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.