Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Volvo Cars storsatsar i Göteborg

Volvo Cars planerar att nyanställa omkring 700 till 800 personer för att öka produktionen i sin fabrik i Torslanda. - Vi är glada över Volvo Cars tillväxt och över att vi kan skapa nya arbetstillfällen i vår hemstad Göteborg, skriver Hanna Fager på Volvo Cars HR-avdelning i ett mejl.

Det är i Volvo Cars fabrik i Torslanda som 700-800 personer ska anställas för att produktionstaktens ska ökas. 

– Vi pratar om tillsvidare anställningar, fasta jobb, säger Glenn Bergström, vice ordförande för IF Metalls verkstadsklubb på Volvo, till P4 Väst som var först med att rapportera om nyheten. 

Enligt Glenn Bergström ska Volvo Cars öka sin produktionstakt med omkring tio procent vid Torslandafabriken och nyanställningarna ska genomföras under våren och fram till sommaren. 

– Vi har fått till oss att man söker 700 nya monteringsarbetare eftersom man växlar upp produktionen. Det är synnerligen glädjande för Västsverige, säger Västsvenska handelskammarens vd Johan Trouvé till P4 Väst.

I ett mejl till GP bekräftar Volvo Cars att man planerar att nyanställa mellan 700-800 personer i Göteborg.  

– Volvo Cars rapporterade en rekordförsäljning under 2016 med 534 000 sålda bilar till följd av ökad försäljning i Europa, Asien och Nordamerika. Tillväxten innebär att vi behöver fler kvalificerade medarbetare, skriver Hanna Fager, på Volvo Cars HR-avdelning, i ett mejl till GP. 

För fabriken i Torslanda innebär det enligt Hanna Fager att Volvo Cars kommer att anställa mellan 700-800 personer. 

– Vi är glada över Volvo Cars tillväxt och över att vi kan skapa nya arbetstillfällen i vår hemstad Göteborg, skriver Hanna Fager fortsatt. 

13 500 anställda i Göteborg 

Volvo Cars har i dag cirka 17 000 anställda i Sverige. Under 2015 anställde Volvo 1 500 nya personer i samband med att man startade ett tredje skift i Torslandafabriken. 

I samband med att ett tredje skift startades upp vid fabriken 2015 för att tillverka en ny modell av Volvo XC90 uppgav Volvo Cars att omkring 13 500 av företagets anställda arbetade i Göteborg och av dem arbetade då 4 500 personer i bilfabriken i Torslanda. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.