Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

VM-matcher visas i Hjällbo

På tisdag visas VM-matcherna på storbildsskärm på Hjällbo torg med start tisdag kväll. För besökare som inte vill titta på fotboll arrangeras en rad aktiviteter.

Ungdomar i området har länge efterlyst storbildsskärm i samband med olika idrottsevenemang och nu blir det alltså verklighet.

– Vi kan inte riktigt beräkna hur många som kommer men vi kommer att ställa upp bänkar med ett hundratal sittplatser, säger Andreas Wetterberg, trygghetskoordinator i stadsdelsförvaltningen Angered och en av initiativtagarna.

Även representanter från Hyresgästföreningen, bostadsbolaget Poseidon och Rädda barnen medverkar bakom arrangemanget som kallas VM hjärta Hjällbo. Under veckan pågår också en rad andra aktiviteter som ansiktsmålning, storschack och fotbollstävling.

På plats på torget finns också en hoppborg för de minsta.

– På torg i områden som Hjällbo händer det inte så mycket på somrarna och vi vill göra det lite festligt för alla, inte bara för dem som gillar fotboll, säger Andreas Wetterberg.

VM hjärta Hjällbo sker inom ramen för den satsning som görs för att ungdomar i Göteborgs stad ska få sommarjobb. Under ett par veckors tid ska åtta unga arbeta med projektet på olika sätt.

– Första gången ungdomarna efterfrågade storbildsskärm var i samband med EM 2016 och när Sverige gick vidare i VM så passade det ju bra, säger Guled Abdullah, projektledare vid hyresgästföreningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.