Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisinsats. Vid 16-tiden larmades polisen till Heden i Göteborg där vittnen uppger hur privatpersoner slitit ur en berusad man från en personbil.

Vittnesuppgifter: Berusad man drogs ur lyxbil i Göteborg

Privatpersoner har enligt vittnen dragit ur en berusad man från en lyxbil i Göteborg.Enligt vittnen körde mannen berusad innan färden stoppades. Polisen har varit på platsen och omhändertagit mannen. – Mannen är misstänkt för rattfylleri, men han var för berusad för att kunna blåsa i vårt instrument, säger polisbefälet Johan Josarp.

Dramat utspelade sig vid 16-tiden på lördagen.

I korsningen mellan Heden och Bältesspännarparken i centrala Göteborg uppger flera vittnen hur privatpersoner ska ha stannat en lyxbil och dragit ur en berusad man från fordonet. Mannen ska sedan ha fallit på gatan och slagit i huvudet - det oklart om han föll på grund av berusning eller om han blev nedbrottad.

Mannen hade enligt vittnen som GP har pratat med kört uppenbart vingligt med sin bil i centrala Göteborg.

Polisen har varit vid platsen och omhändertagit den berusade mannen.

– Mannen är misstänkt för rattfylleri, men han var för berusad för att kunna blåsa i vårt instrument, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Mannen blev efter att han drogs ur sin bil liggandes på gatan fram tills polis och ambulans anlände till platsen. Efter att ambulanspersonal plåstrat om och undersökt mannen fick han följa med polisen.

Polisen uppger nu att man ska ta ett blodprov på mannen för att kunna fastställa vilken promillehalt av alkohol han hade när han körde bilen.

Johan Josarp säger att allmänheten har rätt att ingripa om de ser att en person begår ett brott. Josarp vill samtidigt inte rekommendera det.

– Man ska vara medveten om att det kan innebära vissa risker. Det kan vara svårt att avgöra om en berusad person kan vara våldsam och aggressiv. Ser man något sådant här kan man till exempel köra efter bilen och vägleda polisen till platsen utan att själv ingripa, säger Johan Josarp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.